’Guds hånd sendte raket i havet’

Israels anti-missil batteri ’Iron Dome’ (Jernkuppel) har opfanget mange raketter under Gaza-konflikten, men i ét bestemt tilfælde så operatøren, at Gud selv greb ind.
Israels anti-missil batteri ’Iron Dome’ (Jernkuppel) har opfanget mange raketter under Gaza-konflikten, men i ét bestemt tilfælde så operatøren, at Gud selv greb ind.

– Jeg rejste mig op og råbte ’Der findes en Gud!’, fortæller officeren med ansvar for forsvarssystemet Iron Dome.
Han havde netop set en stærk vind hindre et missil fra Gaza i at ramme et af tre centrale steder i Israel.

Officeren har berettet om sagen til et hebraisk nyhedssite, skriver Israel Today.
– Et missil blev affyret fra Gaza. Iron Dome udregnede dets bane meget nøjagtigt. Vi ved, at disse missiler vil lande inden for en radius af 200 meter.
Dette missil ville ramme enten Azrieli Tårnene (skyskrabere), Kirya (som er det israelske forsvarshovedkvarter) eller en del af Tel Avivs hovedbanegård.Hundreder kunne have mistet livet.
Først affyrede vi et skud, men ramte forbi missilet. Heller ikke det andet ramte. Det er meget usædvanligt.
Jeg var i chok. På det tidspunkt var der bare fire sekunder til missilet ville lande.
Vi havde allerede advaret nødhjælpstjenesten om at indfinde sig ved nedslagsstedet og havde advaret dem om, at der kunne være masser af sårede, fortæller officeren.

’Jeg så Guds hånd’

Men pludselig viste Iron Dome, som også beregner bl.a. vindens hastighed, en kraftig vind fra øst. Denne kraftige vind sender missilet ned i havet. Vi var målløse. Jeg rejste mig op og råbte ’Der findes en Gud!’.
Jeg så dette mirakel med mine egne øjne. Det er ikke noget, jeg har hørt fra andre. Jeg så Guds hånd sende missilet i havet, understreger officeren.

Guds herlighed

En anden israelsk officer, oberst for Givati Infantry Brigade Ofer Winter, beretter om en mystisk tåge, som reddede ham selv og hans tropper, da de nærmede sig fjendens område tidligt om morgenen efter at deres planlagte nat-mission var blevet udsat.
– Det var som Guds herligheds sky, sagde obersten med henvisning til 2 Krøn. 5:14.
Winter har tidligere under konflikten skabt en ophedet national debat med udtalelser om, at ’fjenden forbander og spotter Israels Gud’. Winter prøvede med disse ord at opmuntre sine soldater og skrev til dem: ”Må Herren din Gud gå med dig, kæmpe for dig mod dine fjender og redde dig”.
Bodil