Israel intensiverer luftangrebene i Gaza

Israel har intensiveret luftangrebene mod mål i Gaza-striben og går nu efter højhuse, om nødvendigt.

Et 11-etagers højhus, der havde en Hamas kontrolpost, blev ramt og styrtede sammen som et korthus. Det var den højeste bygning, der blev ramt under den fortsatte krig.
Ifølge den israelske militære talsmand blev der rettet 130 angreb med raketter og mortergranater mod Israel i løbet af søndagen. Tre israelere blev sårede, heraf to alvorligt. Ni raketter blev opfanget af “Iron Dome”-luftforsvarssystemet.
Det israelske luftvåben ramte over 50 mål i Gaza. En senior israelsk luftvåbenofficer siger, at størstedelen af missionerne i de sidste dage har fokuseret på at ramme Hamas-ledere og morter-afskydningssteder.
– Nettet vil blive strammet stadigt mere mod Hamas-ledere, hvis kampene fortsætter, siger denne kilde. Hamas skyder direkte fra medicinske centre, skoler og tæt befolkede områder. Vi opererer hvor vi kan uden at skade non-kombattanter .
Statsminister Benyamin Netanyahu siger, at operationerne i Gaza vil fortsætte, indtil målet er nået.
-Jeg opfordrer Gazas indbyggere til straks at rømme steder, hvorfra Hamas udfører dets terroristaktivitet, sagde han. Disse steder er mål for os.
I nattetimerne blev fem “Grad”-raketter afskudt fra Syrien og eksploderede over Golan-højderne. Der meldes ikke om sårede, men elektrisk innfrastruktur blev beskadiget. Ilden blev ikke besvaret.
På den diplomatisk front erfares, at den palestinensiske præsident, Mahmoud Abbas, til egyptisk TV har sagt, at ha vil lade en diplomatisk bombe springe i den kommende uge, i form af et “uortodokst”  forslag til løsning af det palestinensiske anliggende, både på det politiske og det diplomatiske niveau.

(Sendt k.l. 10.10 dansk/norsk tid)