Israelerne tilbage i Cairo – våbenhvilen synes at holde

Den israelske forhandlingsdelegation er i morges vendt tilbage til Cairo, efter at den 72 timer lange våbenhvile synes at holde.

Endnu før våbenhvilen indledtes, udtalte Hamas, at det ville genoptage raketbeskydningen af Israel, hvis samtalerne i Cairo ikke når til et gennembrud inden udløbet af våbenhvilen.
Hamas repræsentanten Izzat al Risha siger, at “hvis vi ikke opnår en ordning i løbet af 72 timer, er det sandsynligt, at vi vil forlade forhandlingerne, og at der ikke bliver en ny våbenhvile”.

Mens Israel modsætter sig en havn eller en lufthavn i Gaza, støtter det åbningen af Rafah-grænseovergangsstedet – et anliggende, som palæstinenserne må forhandle med Egypten om.
Israel vil også gå med til at udvide Gazas fiskeriområde og kræver, at midler, der vil blive ydet af forskellige nationer til Gazas genopbygning, ikke vil falde i Hamas’ hænder,  men snarere gå direkte til entreprenører og andre, som skal forestå områdets genopbygning.

Et palæstinensisk delegationsmedlem siger til avisen Al-Hayat, at det egyptiske våbenhvileforslag har som basis, at ingen af de to sider har tabt eller vundet.