Kristen jøde taler om ’Israel – provokation og velsignelse’

Doron Schneider
Doron Schneider

I perioden 3.-7. september taler den tysk-fødte Doron Schneider, som har aftjent værnepligt i Israels flåde, forskellige steder i Danmark fra Nykøbing Falster til Silkeborg.
Doron Schneider (44) er medarbejder i Den internationale Kristne Ambassade. Han bor uden for Jerusalem sammen med sin israelske hustru og deres fire børn.
Som 10-årig immigrerede han med sin familie fra Tyskland til Israel. Han gik i israelske skoler og studerede efterfølgende geografi og PR.
Efter sin tre års militærtjeneste i den israelske flåde bliver han som alle andre israelere genindkaldt til reserven hvert år i fire uger. Han er derfor stadig meget aktiv i forsvaret af Israel og har kæmpet i både 1. og 2. Libanonkrig. Han kommer således ofte i kontakt med sikkerhed og terror i urolige tider.
Doron Schneider har arbejdet som journalist på Israel Today, hvor han var en af grundlæggerne. Han har også været fotograf for en af Israels største daglige aviser, ”Yediot Achronot”.
Doron Schneider er Jesus-troende jøde, og han er en af lederne i den menighed, som han var med til at starte for seks år siden i bosættelsen Maale-Adummim.
I år 2000 blev Doron Schneider medarbejder hos den Internationale Kristne Ambassade Jerusalem, hvor han er forbindelses-/PR medarbejder. Han er desuden en vidtberejst, international taler. Med sin erfaring både fra hæren og det journalistiske område er han velbevandret i den politiske og militære situation i Israel. Han har også en stor bibelsk viden, så han taler med betydelig autoritet om mange emner vedrørende Mellemøsten, oplyser arrangørerne.
Bodil