Slagkraftig live lovsang

s18_CD_maxresdefaultAllerede inden jeg satte den CD på, havde jeg høje forventninger til denne plade. CD’en er optaget på KFS’s lejr og udgivet af BUO. Bandet blev ledt af Benjamin Kousholt med et stærkt line-up. Der var grund til at være i forventning. CD’en blev liveindspillet på KFS’s påskelejr.

Startnummeret ”Here for you” lever bestemt også op til mine forventninger. En anderledes version end Matt Redmans. Hele nummeret virker dynamisk, og sangen er flot fortolket. Langt hen ad vejen formår bandet at bevare denne dynamik og være nytænkende. For eksempel har ”Store og mægtige er dine gerninger” fået et helt andet rocket præg over sig, hvilket klæder sangen.
CD’en er mixet op af danske, engelske og sågar norske lovsange. Der hvor jeg synes bandet brænder stærkest igennem, er ved Benjamins egne skrevne sange. På CD’en ligger temasangen fra i år (”You walked the line”) og temasangen fra 2013 (”That’s who you are”), som begge er utrolig velskrevne, og jeg har især en forkærlighed for ”That’s who you are”, som ophøjer og fortæller historier om, hvem Gud er. Meget billedligt og levende!
Hvis man skal lede efter sted, hvor man kan ærgre sig en smule, så er det i slutningen af CD’en. Numrene bliver meget ens, og de mister lidt af deres dynamik. I de stille numre har det sikkert været fantastisk at være i lovsangen på lejren, men det er svært at genskabe over en CD.
Alt i alt overskygger alt den gode lovsang disse få, små kedelige tendenser, og dette album er virkelig et frisk pust til den danske lovsangshimmel, og det er forhåbentlig ikke det sidste, vi hører til Benjamin og Co.
Filip Simonsen