Halv Noahs Ark i Aarhus

s20_arkInterview i regnvejr under to paraplyer…

Det hollandske udstillingsskib Noahs Ark ligger nu i Aarhus Havn.

Skibet ligger ved bassin 2, Nordhavnsgade 10-12 en måned, frem til den 11. september.
Herefter sejles skibet til Sønderborg havn, hvor det ligger fra den 13. september.
Arken er bygget af Johan Huibers, som ønskede at minde moderne mennesker om alvoren i bibelhistorien. Arken er 70 meter lang, 13 meter høj og 10 meter bred i fire dæk. Dvs. kun i halv længde af den virkelige Noahs Ark i Bibelen. Skibet blev en stor succes i Holland.
Johan Huibers gik derefter i gang med at bygge en ark i fuld størrelse, som nu ligger i Rotterdam, Holland. Huibers solgte derefter den ”lille” ark til den hollandske kunstner Aad Peters, som har givet indholdet et mere almenreligiøst præg. Der er fx en statue af den hinduistiske gudinde Shiva, en skriftestol og andre specielle effekter.
Mandag i denne uge ville Anders Laugesen fra Danmarks Radio optage et interview med Udfordringens redaktør Henri Nissen om dennes bog – på arken. Det ville ejeren ikke give tilladelse til. Muligvis fordi Nissens bog indeholder et interview med Huibers, som Peters er uenig med. DR-interviewet måtte derfor foregå udenfor – i regnvejr under to paraplyer!
Men interviewet blev gennemført og radio-udsendelsen sendes i september.
Ejeren har også tidligere forhindret, at DR Morgen-tv interviewede Henri Nissen om hans Noah-bog, da skibet lå i Køge.
Alligevel har Udfordringen loyalt omtalt skibets besøg i Danmark indtil nu.