Kristne film bemærkes i Hollywood

s18_HeavenI april var der hele fire trosbaserede film på Top 20 listen i amerikanske biografer.

Brødrene Kendrick arbejder med filmproduktion i USA’s bibelbælte. Det er langt fra Hollywood, både geografisk og hvad fokus angår.

– Det handler ikke om et racerløb, hvor vi må se, hvor mange film, vi kan nå at producere, siger Alex Kendrick.
Pointen er at bruge tid i bøn og research for at lave en god solid film og få et budskab ud af det, før man bevæger sig videre til den næste film, mener Kendrick.
I Hollywoods verden har de kristne film dog sjældent fået særlig megen opmærksomhed.
En ekspert fra film-industrien siger, at Kendricks tidligere film ”ikke var, hvad nogen ville betragte som blockbusters..”
Men situationen indenfor den kristne filmindustri kan hurtigt ændre sig, skriver net-avisen Portland Press Herald.
Et stadig stigende antal af de store filmselskaber har nemlig nærmet sig det troende publikum, der gerne vil i biografen for at se film som ”Noah” med skuespilleren Russell Crowe, eller den nye udgave af ”Exodus”, som kommer til december.

Nye filmskabere

Kendrick-brødrene er optaget af andet end at producere, de vil også gerne se nye filmskabere komme til. Derfor havde de i deres sidste film 20 praktikanter fra forskellige universiteter, som arbejdede under de professionelle filmfolk.
– Vi tror, at enhver generation har brug for at blive fyldt på og investeret i, siger Stephen Kendrick i et interview.
– Forhåbentlig bliver de en dag i stand til at stå på vores skuldre og lave endnu bedre film.
– Når vi har film, som handler om vores tro, og når vi endda har flere muligheder for at vælge blandt disse typer film, så gør det helt sikkert indtryk i Hollywood, siger Devon Franklin, som er leder af Franklin Entertainment og tidligere underdirektør i Sony Pictures.
Mai-Britt