Tilbage til Nigeria trods ebola

Ingelise og Regin Benner er nu tilbage i Nigeria trods farer for bombninger og ebola.
Ingelise og Regin Benner er nu tilbage i Nigeria trods farer for bombninger og ebola.

Efter en god ferie i Danmark er vi nu tilbage på TCNN. Vi havde en god tid i Danmark, hvor vi brugte en del tid på helbredsundersøgelser. Vi fik at vide, at vi i forhold til vores alder har et godt helbred. Det er jo rart at vide, skriver missionærparret Ingelise og Regin Benner.
Hvorfor rejser I tilbage til Nigeria? Nu har I været derude så mange år, bliv dog hjemme, hvor der er fred og ro, sagde mange i løbet af sommeren, mens ægteparret opholdt sig i Danmark.
I maj var der bombninger i Jos, så Ingelise og Regin havde haft overvejelser om at blive hjemme.
– Men vi har ikke haft fred i det. Vi tror, at vi stadig har noget at give vore studenter. Så her er vi altså nu tilbage på TCNN. Herefter kom så alle nyhederne om ebola, fortæller de og fortsætter: ’Ja, vi må sige at Nigeria er i modvind. Men hvor utroligt det end kan lyde i jeres ører, så lever man et nogenlunde normalt liv her.’
Benners fortæller også, hvordan folk uden viden om ebola prøver at begrænse smitten. I en landsby krævede de ”ældste”, at alle skulle stå op og vaske sig i lunkent vand med salt i. Hvis man ikke gjorde det, ville man dø.
– Vi håber og beder om, at der må komme nogle gode brugbare oplysninger omkring, hvordan man skal forholde sig til problemet. I vores lille lutherske kirke må man fx ikke længere give hinanden hånden. Så vi hilste på hinanden uden at give hånd, fortæller ægteparret og slutter med at nævne ordene fra Salme 91 om beskærmelse fra ”ødelæggende pest”, og om at vi skal ikke frygte ”pesten, der sniger i mørke”.
Bodil