Alterna rykker til storbyen

Efterskolen Alterna flytter fra Mariager til Københavns-området.

Efterskolen Alterna rykker nu fra Mariager i Himmerland til Københavns omegn. Det skal give efterskolens elever flere muligheder for at blive engageret i kirke, mission og socialt hjælpearbejde.

Det sker sjældent, at en efterskole rykker fra én landsdel til en anden, men det er ikke desto mindre, hvad efterskolen Alterna er i gang med.
Skolen er mest kendt for sine lange missionsrejser til den tredje verden i løbet af skoleåret, men en del af skoleåret foregår trods alt i Danmark, og her ønsker skolen også at skabe gode missionsudfordringer for eleverne.
”Vi har længe drømt om at kunne give vores elever muligheden for i større grad at engagere sig i både kirkeliv, mission og socialt hjælpearbejde på et dagligt plan,” fortæller Martin Lorenzen, som i mange år har været formand for bestyrelsen og til daglig er ledende præst i Frikirken Hillerød.

Måske Hillerød

Netop en placering i Hillerød er én af de muligheder, der nu undersøges. Det afgørende er, at skolen ligger på S – tognettet, så hele hovedstadsområdet bliver et område, hvor skolen kan engagere sig, siger man.
”Vi ønsker et Alterna, hvor elevernes missionshjerte ikke kun kan udfolde sig på missionsturen, men også kan få lov til at blive udfordret i en virkelighed, som mange af dem alligevel møder, når de nogle få år senere flytter til en af de større byer for at studere,” siger Martin Lorenzen.

Sjælland mangler kristne efterskoler

En anden årsag til flytningen af skolen er, at Mariager nu rummer tre efterskoler, mens Sjælland langt fra har de samme tilbud.
”Der er langt fra København til Mariager, og med en større geografisk spredning vil vi give nye unge mennesker muligheden for at komme på efterskole, som ellers ville have svært ved det,” siger Ruben Holmgreen Falk, som er den kommende forstander for Alterna.
Han ser også et stort potentiale i, at Alterna bliver et ressourcecenter for kirkerne på Sjælland, som ikke alene kan sende deres unge på skolen, men også bruge Alterna som et træningssted for deres unge kommende ledere ved at lade dem blive volontør-ledere på skolen.
”Det er vores erfaring at ”giv et år”-medarbejderne vokser og udvikler sig kolossalt i løbet af deres tid på Alterna, og at det bagefter bliver en stor berigelse for de kirker, som de kommer tilbage til,” siger Ruben Holmgreen Falk.

Det samme DNA

”Når Alterna flytter tæt på hovedstaden, så flytter hele DNA’et med,” siger Martin Lorenzen, der selv har gået på skolen og siden været formand for bestyrelsen.
”Vi har lagt en slagplan for, hvordan vi får overført den erfaring, kultur, kompetence og passion, der kendetegner Alterna i dag.”
Skolen vil derfor fortsætte med den samme grundstruktur, der indebærer både skoleophold og en længere udlandsrejse.
”Vi undersøger i øjeblikket Asien som et af de kommende satsningsområder, og desuden har Ruben nogle spændende kontakter i Afrika,” siger Martin Lorenzen.
Ruben Falk er tidligere missionær i Afrika og har dér stået med flere store entreprenøropgaver indenfor opstart af skolevirksomhed.
”Det er et stort trosprojekt,” siger Ruben Holmgreen Falk og fortsætter: ”Men det er netop den tro og offervilje, vi som bevægelse igen har brug for at mobilisere. Det skylder vi de kommende generationer.”

Ruben Holmgreen Falk
Ruben Holmgreen Falk

Ny forstander

Den nye forstander for Alterna er en erfaren missionær og entreprenør.

Ruben Holmgreen Falk er vant til at give sig i kast med store projekter og få dem til at lykkes. I Afrika udviklede han en missionsorganisation og startede både bibelskole og skole. Nu er han klar til Alterna.
Sammen med sin kone Hanne var Ruben i ti år leder for missionsorganisationen New Life Outreach. Det indebar at organisere evangelistiske fremstød i hele Tanzania, men også at starte bibelskole for kirkeledere samt en skole, New Life Academy, som i dag rummer 550 børn og går hele vejen op til gymnasiet.
Efter Afrika flyttede familien til Bornholm. Her har de i de sidste ni år haft menighedsansvaret for Pinsekirken Bornholm.
Nu er de klar til starte Alterna op i Storkøbenhavn.
”Kaldet til mission og kirke ligger dybt i mig, og derfor er det en overordentlig stor glæde at få lov til at starte en skole, hvor målet er at præge den næste generation med både Guds kærlighed og et globalt perspektiv,” siger Ruben Holmgreen Falk.
Han er glad for den erfaring, som tiden i Afrika har givet ham.
”Jeg har set, at ved hjælp af tro, slid og gå-på-mod, så kan vi bygge noget, der virkelig gør en forskel for både den nuværende og de kommende generationer.”
Ruben og Hanne har to døtre, Katarina på 16 år og Frederikke på 13 år, og to piger på henholdsvis 4 år og 2 år i fuldtidspleje. Hanne er uddannet cand. pæd.
Henri.


Artiklen fortsætter efter annoncen:s9_Esther Rugholm’Alterna forvandlede mig’

– Alterna var for mig et år, hvor jeg blev udfordret, disciplet og inspireret. Min relation med Jesus blev dybere, og mit kendskab til Bibelen langt større, siger Esther Rugholm, som er tidligere elev og har været medlem af Alternas bestyrelse i 5 år.

– Jeg blev udrustet til kirkeengagement, fik en passion for mission og nogle sunde discipliner og værdier, som stadig hænger ved.
Samtidigt var jeg en del af pionerholdet til Nordamerika, hvor jeg brød grænser og fik langt mere end forventet i mødet med nye kulturer, kirker og mennesker.
Det gav mig mere end et fedt fotoalbum, det forvandlede mig. Alterna investerede i mit liv, min tjeneste og min tro – og jeg brænder for at investere i de kommende generationer.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: