Islamisk bevægelse i Israel angriber ISIS

Den islamiske bevægelse i det nordlige Israel har rettet et hårdt angreb mod ISIS, som den siger “truer os alle”, men bevægelsen beskylder USA og Israel for at være en “støttegruppe”.

– Hvis det ikke lykkes USA at ødelægge ISIS, vil israelske arabere tage til Syrien for at bekæmpe dem, hedder det i en udtalelse fra en deltager i en protestdemonstration mod ISIS.

Tusinder af israelske arabere marcherede i aftes i den arabiske by Umm al-Fahm i det centrale Israel som en demonstration arrangeret af den islamiske bevægelses nordlige afdeling under mottoet “Al-Aqsa under trussel”.

Nogle talere på mødet beskyldte USA og Vesten for at finansiere ISIS.
– USA støtter ISIS for at ødelægge islam og splitte den arabiske verden! sagde en af talerne.

Demonstranterne kritiserede Israel for dets behandling af fanger, men langede især ud mod ISIS, der hærger i Irak og Syrien

Blandt deltagerne i demonstrationen var lederen af den islamiske bevægelses nordlige afdeling, sheik Raed Salah og vicelederen sheik Kamal Khatib.

Flere talere understregede, at ISIS er imod islams opfattelse, og at gruppen skader muslimer og den islamiske tro. Andre sagde, at ISIS er i ledtog med USA og Israel for at sværte islam til.

En af byens indbyggere, Iyad Mahmud, sagde:
– Denne demonstration er en protest mod terrorgruppen ISIS. Den truer os alle. Jeg håber, at USA vil føre en virkelig krig mod dem. Vi ønsker ingen løfter. Hvis ISIS ikke bliver ødelagt, er vi alle i store vanskeligheder.


Artiklen fortsætter efter annoncen: