Ørkenstaten Qatar betalte 20 mio. dollars i løsepenge for 45 FN-soldater

45 FN-soldater fra Fiji er blevet løsladt fra to ugers fangenskab hos den al Qaeda-tilknyttede “Al Nusra Front” i Syrien, efter at Qatar har betalt 20 millioner dollars – omkring en halv million dollars for hver soldat – i løsepenge.

En israelsk militær talsmand har bekræftet, at de 45 Fiji-soldater, der var blevet taget til fange på den syriske del af Golan-højderne, var blevet løsladt og er kommet sikkert ind på israelsk område.

Qatars udenrigsministerium udtaler, at det har bidraget til at sikre løsladelsen af FN-styrken efter anmodning af Fijis regering.

– Qatar har handlet ud fra humanitære grunde og ikke tøvet med at mobilisere dets midler og
diplomatiske kanaler for at redde liv, hedder det i udtalelsen.

Massive kamphandlinger har fundet sted nær Israels Golan-grænse med Syrien mellem oprørere fra den al-Qaeda-tilknyttede “Al Nusra Front” og styrker loyale over for Syriens præsident Bashar Assad. Kampene har medført vildfarende beskydning af Israel.

Oprørerne menes at have taget kontrol over næsten hele grænseområdet.

Fokus på Fiji

Episoden har sat fokus på Fijis bidrag til de fredsbevarende styrker i Mellemøsten.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Dette lille kongerige i Stillehavet – omkring 11.000 km fra Israel – har blot 600.000 indbyggere og en hær, der omfatter fire bataljoner, hvoraf den ene halvdel – 340 soldater – gør tjeneste i den fredsbevarende styrke MFO (Multilateral Force and Observers) i Sinai og den anden halvdel i FN-styrken ved Israels nordlige grænse.