500 bønnevagter for fængslet præst

Pastor-Saeed-Abedini-prayer-vigilTo-årsdagen for Saeed Abedinis fængsling blev markeret med bønnevagter verden over. Otte års fængsel i Iran er en ’virtuel dødsdom’.

rsdagen for hans fængsling i Iran, blev der verden over holdt over 500 bønnevagter for den iransk-fødte pastor Saeed Abedini.

Bønnevagterne blev holdt i 33 forskellige lande. Her samledes folk for at bede for Abedinis frigivelse. Samtidig opfordrede de regeringerne til at gribe ind for at hjælpe ham.

Fængsel betyder dødsstraf
Saeed Abedini er idømt en ’virtuel dødsstraf’ med dommen på otte års fængsel i et af Irans mest berygtede fængsler.
Siden fængslingen for nu to år siden, er Abedini gentagne gange blevet slået. Han lider af fejlernæring og bliver nægtet lægehjælp, samtidig med at han udsættes for dødstrusler fra både medfanger og vagter, oplyser The American Center for Law and Justice.

Skrev til sin datter
Saeed fik mulighed for at skrive til sin datter Rebekkahs otte års fødselsdag den 12. september. Han skrev bl.a.:
– Jeg takker Gud for hans trofasthed mod mig hver eneste dag, når jeg ser billeder og hører beretninger om, hvordan du vokser både åndeligt og fysisk.
Jeg ved, at du spørger, hvorfor du skal bede så mange gange om, at jeg må komme hjem, uden at det sker. Men svaret på dit spørgsmål hvorfor, er et hvem. Hvem er det, der styrer? Herren Jesus Kristus har al magt.
Folk dør og lider for deres kristne tro over hele verden. Men svaret på hvorfor, er hvem. De gør det for Jesus…
Vi skal synge halleluja sammen, uanset om vi er adskilt af fængselsmure, eller vi er hjemme sammen.
Arresteret to gange
Abedini er i færd med at afsone en otte-års fængselsstraf – trods mange internationale protester. For et år siden talte Obama hans sag i en telefonsamtale med Irans præsident Hassan Rouhani.
Abedini voksede op i Iran og konverterede til kristendommen som 20-årig. Senere rejste han sammen med sin familie frem og tilbage mellem Iran og USA, dels for at besøge familiemedlemmer, dels i forbindelse med kristent arbejde.
Under en at sine rejser, i 2009, blev Abedini tilbageholdt af de iranske myndigheder og forhørt om sin omvendelse. Han blev løsladt med ordre til at afholde sig fra at arbejde med undergrundskirken. I 2012 blev han igen arresteret, mens han arbejdede med et projekt for forældreløse børn.
Abedini blev dømt for at ’have bragt den nationale sikkerhed i fare’. Men menneskerets-organisationerne mener, at straffen i højere grad har at gøre med hans kristne tro.