Det 20. århundredes rædsler gjorde ateist til kristen

jason-jonesJason Jones ville advare unge mod farer i det sidste århundredes ideologier – men endte med selv at se løsningen i den kristne tro.

Da Jason Jones ville skrive en bog for at advare mod de onde ideologier fra det 20. århundrede, var han ateist og venstreorienteret. Men før bogen blev færdig, var han selv blevet kristen og konservativ.

Jason beskriver, hvordan det 20. århundredes ’fem onde ideologier’: racisme og nationalisme, militarisme og ’total krig’, utopisk kollektivisme, radikal individualisme og utilitarisk hedonisme (jagt på lyst og nydelse, red.) førte til frygtelige forbrydelser mod menneskeheden.

Interview om bogen
Jason Jones har sammen med John Zmirak skrevet bogen The Race to Save Our Century (’Kapløbet om at redde vores århundrede’). Jones blev interviewet af The Christian Post, Washington, D.C., den 17. september.
Den nye bog beskriver fem principper, der kan afværge de katastrofer, der ramte verden i det 20. århundrede.
I video-interviewet med The Christian Post fortæller Jones samtidig, hvordan arbejdet med bogen gjorde ham til kristen.
Ville oplyse unge
Jones fik ideen til bogen, mens han læste på Hawaiis universitet. Først ville han lave en video for at få sine medstuderende til at vælge at studere statskundskab.
– Jeg ville bare overøse dem med det 20. århundredes rædsler i løbet af to minutter. Jeg ville understrege vigtigheden af at studere statskundskab, fordi idéhistorien er så vigtig, fortæller Jones.
Men det venstreorienterede fakultet afviste Jones’ ide, så videoen blev aldrig til noget. I stedet valgte han ved slutningen af det 20. århundrede at gøre, hvad han kunne, for at de næste hundrede år ikke skulle gentage det foregående århundredes forbrydelser.

Fem principper kan
hindre ondskaben
Jones og Zmirak beskriver, hvordan de fem onde ideologier kan undgås, hvis man går ud fra fem kerne-principper:
Det enkelte menneskes enestående og absolutte værdi, den naturlige lov, nærdemokrati, solidaritet (som det fremgår af den gyldne regel om at gøre mod andre, som man ønsker de skal gøre mod en selv) og sikringen af en retfærdig økonomi.
Film skal ’vaccinere’
Jones har tidligere produceret filmen ’Bella’ fra 2006, ’The Stoning of Soraya M.’ i 2008 og ’Crescendo 1’ fra 2011. Han pointerer, at der er et link mellem ideerne i hans film og den nye bog.
Filmene er hans forsøg på at ’vaccinere verden mod de onde ideologier ved at vise den enestående værdighed og skønhed i et menneske. Det er grundlaget for en kultur med liv, kærlighed og skønhed. Det handler om, at hvert enkelt menneske har ret til fuld juridisk beskyttelse, fra deres biologiske begyndelse og gennem resten af deres liv.
Det er det unikke ved vores civilisation. Men når disse ting mangler, kan vi forvente, at resten forsvinder med det’, advarer Jason Jones.

Film skal ’vaccinere’
Jones har tidligere produceret filmen ’Bella’ fra 2006, ’The Stoning of Soraya M.’ i 2008 og ’Crescendo 1’ fra 2011. Han pointerer, at der er et link mellem ideerne i hans film og den nye bog.
Filmene er hans forsøg på at ’vaccinere verden mod de onde ideologier ved at vise den enestående værdighed og skønhed i et menneske. Det er grundlaget for en kultur med liv, kærlighed og skønhed. Det handler om, at hvert enkelt menneske har ret til fuld juridisk beskyttelse, fra deres biologiske begyndelse og gennem resten af deres liv.
Det er det unikke ved vores civilisation. Men når disse ting mangler, kan vi forvente, at resten forsvinder med det’, advarer Jason Jones.