Løvhyttefest-arena har plads til 11.600

Pais Arenaen kan rumme de mange turister og pilgrimme, der kommer for at fejre løvhyttefesten i Jerusalem.
Pais Arenaen kan rumme de mange turister og pilgrimme, der kommer for at fejre løvhyttefesten i Jerusalem.

Den kristne ambassade i Jerusalem har sikret plads til alle de internationale gæster.

istne fra hele verden vil strømme til Jerusalem for at deltage i den jødiske Løvhyttefest, som starter 4. oktober. Den ugelange bibelske fest vil i år blive holdt i en netop indviet arena med plads til 11.600.

Tidligere har festen været afholdt i Jerusalems kongres-center ”Binyanei Ha’uma”, men dette er nu blevet for lille til de mange deltagere. Derfor har Den Internationale Kristne Ambassade, der forestår arrangementet, lejet sig ind i nye omgivelser, hvor der vil være plads til alle de udenlandske gæster.
Det nye sted er en sportsarena ved navn Pais Centret, opkaldt efter dens hovedmæcen, det nationale lotteri, ”Mifal HaPais”, der har bekostet størstedelen af byggesummen på 111 millioner dollars.

4.000 fra 80 lande
Omkring 4.000 turister og pilgrimme fra 80 lande verden over ventes til Israel til Løvhyttefesten den 4.-15. oktober, med Brasilien og Norge som de største deltagere.
Det er blot ved store begivenheder som Løvhyttefesten, at Den Kristne Ambassade overtager den nye arena. Dens hovedkvarter er stadig en statelig bygning i Rachel Imeinu Gaden i ”Det tyske kvarter” med 45 stabsmedlemmer fra 20 lande verden over.

Arkitektonisk mesterværk
”Pais Arenaen” er et arkitektonisk mesterværk, med 47.000 kvadratmeter i otte etager. Ifølge Jerusalems borgmester, Nir Barkat, der deltog i indvielsen, er arenaen den mest avancerede bygning af sin art i Mellemøsten.
Pais Arenaen, der ligger nær Teddy Stadion’et – opkaldt efter Jerusalems navnkundige borgmester, Teddy Kollek – har været under opførelse i fem år. Den ligger nær Begin Highway og stationen for den planlagte hurtigtog-rute til Tel Aviv.
Bygningen skal være det nye hjem for Jerusalems Hapoel basketball team og dettes internationale konkurrencer. I omklædningsværelserne til de høje basketball-spillere er der installeret brusebade i 3 meters højde.
Arenaens projekt-ingeniør, Ira Davelman, siger, at bygningen er opført på en sådan måde, at man vil kunne se scenen godt fra alle vinkler.
Udover til sportsformål skal bygningen bruges til internationale kongresser.