Ideel dåbsgave

Untitled-1Anmeldt af Camilla Ipsen

Cd’en Lille knop – på livets træ har et klart formål: at formidle de centrale kirkelige ritualer for de yngste medlemmer af kirken.

Med velkendte sange som Sigurd Barretts ”Bed en lille bøn” og N.F.S Grundtvigs ”Sov sødt barnlille” favner denne cd et bredt publikum fra små til store. Albummets tekster tager udgangspunkt i de kirkelige ritualer, hvilket formidles gennem musik og fortællinger.

Glade barne- og ungdomsstemmer

Mirjam Lumholdt samt Børne- og Ungdomskoret i Kristkirken i Kolding har i samarbejde med Refleks og musiker Torsten Borbye Nielsen produceret Lille knop – på livets træ. De 13 sange er indspillet med glade barne- og ungdomsstemmer, hvilket sætter sit præg på cd’en. De velkendte sange er et bærende element på pladen, de skaber genkendelse hos børnene. De forskellige instrumenter i sangene bidrager til en dejligt varieret lyd, som er fantastisk i mine ører.

Fire fortællinger med tilknyttede sange

På cd’en er der indlagt fire fortællinger, som omhandler dåb, gudsforhold, bøn og nadver. Til hver fortælling er der tilknyttet sange. Dette giver en god forståelse af de kirkelige ritualer, som forekommer i gudstjenesten.
Sangen ”Fyldt af glæde over livets under” bruges ofte til dåbsgudstjenester. I dåben får man Guds velsignelse og løftet om, at Gud altid vil følge en. Fortællingen tager afsæt i bibelhistorien om Nikodemus’ genfødsel og giver et indblik i, hvilken betydning dåben har.
Gudsforholdet bliver introduceret i anden fortælling. Det forklares, at man i dåben bliver en del af Guds familie og får Gud som far. I sangen ”Du er min far” formidles budskabet om, at man kan komme til Gud med alt. Han vil altid passe på dig og bære dine byrder.
Fadervor er den bøn, som Gud selv har lært os. I sangene fremhæves betydningen af bønnen. At vi kan komme til Gud, hvad enten vi har det svært eller blot vil sige tak for dagen. Fortællingen giver indblik i, hvordan vi kan bede, og hvad vi kan bede om. At vi kan bede højt eller inde i os selv. At vi kan bede for vennerne eller komme til Gud med de bekymringer, vi går rundt med.
Sangen ”Dette er mit legeme” er baseret på nadverritualet, som jo er en central del af gudstjenesten. Det forklares om nadveren, at vi skal spise brødet og drikke vinen for at få syndernes forladelse og for at leve evigt med Gud.

Perfekt børne-cd

Lille knop – på livets træ er en perfekt børne-cd, da den formidler velkendt musik og fortællinger i børnehøjde. En ideel dåbsgave.

Lille knop – på livets træ • 149,95 kr. • Refleks