Tips til livets spil

kkVindDet er en andagtsbog, men det er meget mere end det: det er en bog for unge, og det er en bog for deres forældre, og det er en bog, som begge grupper kan samles om.

Carsten Hjorth Pedersen fortsætter her sin lille, men vigtige serie andagtsbøger med juniorerne som målgruppe; den begyndte i 1998 med titlen Grib! – efterfulgt af bøgerne Kast! Skyd! og Scor! Bemærk bydemåden, der går igen i alle titlerne; de skal læses som en opfordring, et forsøg på en brugsanvisning: Grib det kristne liv, og kast dig ud i det!
Paulus sammenlignede det jo med en løbs-situation (1 Kor 9,24); Carsten Hjorth Pedersen minder om, at der indenfor sportens verden er kampe, hvor ingen af holdene egentlig er interesserede i at vinde. Livets kamp er den vigtigste af alle at vinde, skriver han. Det er en kamp om sjæle, og den udkæmpes allerede fra barns- og ungdoms-ben af.
Det er dette aspekt, der afspejles i denne og de øvrige bøgers titler. Det er let og ligefrem tale, forfatteren fører, og for nu at citere titlen på endnu én af hans bøger: Kristus er krumtappen. Der er ikke de store, dybe, teologiske overvejelser; ingen store landvindinger. Den slags går man forgæves efter her. Men bibel-trofasthed kan man finde. Og fasthed i troen og en helt særlig enkelhed i udtrykket. En befriende og inspirerende lille bog, der får de bedste anbefalinger herfra. Her er helt sikkert noget at hente og gå videre på for de fleste.

Det er et stort plus ved bogen, at den på en fin måde formår at tale målgruppens eget sprog – og vel at mærke, uden at det på noget tidspunkt kommer til at virke ”fladt”.


Carsten Hjorth Pedersen: Vind! – 75 andagter for juniorer

160 sider – 200 kr. – LogosMedia