400 til lejrchefs begravelse

Ca. 400 mennesker var mødt op til begravelsen af Hauge Haugegaard fra Frikirken i Hillerød.
Skovrider Haugegaard var meget aktiv i Kristent Fællesskab, som leder af bl.a. børne- og ungdomsarbejdet og på lejre.
– Hauge kom til at betyde rigtigt meget for mig i de første år af mit kristne liv, og senere som ung på utroligt mange skønne lejre, fortæller forlægger Jørgen Vium Olesen, Scandinavia.
– Jeg var 15 år, da min far sendte mig til et ungdomsmøde i Vartov i København. Jeg var ikke vokset op i noget kristent hjem, men det var, som om Hauge talte direkte til mig! Det blev et vendepunkt i mit liv. Jeg begyndte at regne mig selv som en kristen fra den aften. Jeg har aldrig været så lykkelig, sagde jeg til min far en aften, efter jeg kom hjem fra et møde.
Der var et vidunderligt sprudlende ungdomsarbejde på den tid, rigtigt mange skønne drengelejre, teenagelejre og ungdomslejre, som Hauge var leder for sammen med andre.
Teltlejrene i Hampen, hvor Hauge var skovrider en overgang, står lysende klart i min hukommelse, som oaser af livsglæde og fantasi. Vi kunne fælde så mange af de døde fyrretræer i skoven, rundt om søen, som vi ville. Det blev til et tårn med en 3-meter vippe, køkkentelt m.m. Der var natløb, hvor ”krebse-tyvene” skulle fanges, og lejrbålet om aftenen…
Der var også lejre på Egeborg ved Hornbæk med tømmerflåder, huler og tårne, inspirerende bibeltimer og grupper som konkurrerede. Det var en fantastisk skøn tid, husker Vium.