Elever bad for hjemløse i New York

Cecilie Rabjerg, til højre på billedet, står her med en hjemløs og andre elever fra Djurslands Efterskole. De hjalp en lokal kirke med at dele mad ud og bede for blandt andet hjemløse, da de for nylig var i New York på udlandstur.
Cecilie Rabjerg, til højre på billedet, står her med en hjemløs og andre elever fra Djurslands Efterskole. De hjalp en lokal kirke med at dele mad ud og bede for blandt andet hjemløse, da de for nylig var i New York på udlandstur.

– Vi gjorde en kæmpe forskel, mener 15-årige Cecilie Rabjerg, som sammen med resten af 9. klasse på Djurslands Efterskole var med til at bede for hjemløse i New York og dele mad ud.

Følelsen af at kunne gøre en forskel er fantastisk, mener 15-årige Cecilie Rabjerg, der sammen med andre elever fra 9. klasse på Djurslands Efterskole for nylig delte mad ud og bad for hjemløse i New York.

Det er først, når man står ansigt til ansigt med mennesker i nød, at man forstår de vilkår, de lever under.
Det mener i hvert fald Cecilie Rabjerg, der går i 9. klasse på Djurslands Efterskole og for nylig var i New York sammen med de øvrige elever fra 9. klasse.
Udover udflugter til alle de kendte steder – frihedsgudinden, Times Square, Ground Zero og Rockefeller center – hjalp eleverne også en lokal kirke med to sociale projekter.

”Jeg er sikker på, at Gud kan gå ind og møde disse mennesker igennem os. Det har været så stort at være med til.”

Cecilie Rabjerg var på gaden med det ene projekt – bussen ”The reliefbus”, der som et rullende suppekøkken kørte rundt til hjemløse på Manhattan i hjertet af New York.
Fra bussen var Cecilie med til at servere suppe, brød og drikkevarer til hjemløse. Der blev også uddelt et par strømper og en såkaldt ”goodiebag” med lidt mad i.
– Jeg har i dag mødt mennesker, som lever under nogle vilkår, der ikke er til at forestille sig, før de står foran én, og man er i dialog med dem. Der var mennesker, som havde absolut intet. Der var over 200 mennesker, som stod i kø for at få de ting, vi delte ud, fortæller Cecilie Rabjerg fra sine oplevelser.

Bad for hjemløse

– Men vi delte ikke bare ting ud, som de kan bruge nu og her. Vi fik også lov at bede for dem. Bede for dem og deres fremtid, og det de havde på hjerte! Det var så vildt.
– Jeg er sikker på, at Gud kan gå ind og møde disse mennesker igennem os. Det har været så stort at være med til, fortæller hun og påpeger, at episoden har efterladt hende mere taknemmelig.
– De mennesker, vi fulgte i bussen, gør dette flere gange om ugen. De gør det for Gud. For at Gud igennem os kan vise, hvor stor hans kærlighed er. For Gud er stor, og hans kærlighed ligeså. Vis kærlighed til hinanden, hjælp hinanden, gør en forskel, og I vil få en fantastisk følelse. Det oplevede jeg, lyder opfordringen fra Cecilie Rabjerg.