Fest i syden

s26_whosoever southDet kristne band ”Whosoever South” har lige udgivet albummet ”Come on in”, altså ’bare kom ind’. Der bliver budt ind til western-musik blandet kraftigt op med hiphop.

Blandingen mellem western-genren og hiphop-genren er ikke noget, man hører om tit, men ”Whosoever South” formår alligevel at give udtryk for deres egne holdninger og værdier på en helt ny måde inden for kristen musik, og det er et dejligt friskt pust inden for den ”kristne musik-genre”.
Deres sange formår at fortælle meget klart om evangeliet, samtidig med at deres kulturelle baggrund bliver understreget tydeligt, både ved brug af banjo og måske mest ved, at de synger om, at de er fra landet og har kornmarker. Det er måske, hvad mange ville tænke er vaskeægte ”rednecks”, men det er kristne rednecks, der har taget evangeliet til sig. Det vises tydeligt i sangen ”War Going on” (”Krigen varer ved”). I denne sang bliver der sunget om samfundet, dets problemer, og at det ikke vil høre sandheden. Der bliver også sunget om en ung fyr der bliver kristen og senere begynder at sprede det gode budskab. Det er en sang, der opfordrer til, at vi går ud og kæmper ’den gode krig’.
Samtidig er der en sang på albummet, der handler om noget så simpelt som deres hjem i det sydlige USA, om kulturen dér, og om hvordan Gud er med dem i det arbejde, de udfører dér.
Whosoever South er et band, der giver et rigtig godt alternativ til alt det andet kristne musik, der er derude, og de har et meget klart og stærkt budskab. Det er dog en fusions-genre, man skal vænne sig til, før man kan nyde det nye album helt ud.
Daniel Lanting