At følge Jesus og bære kærlighedens frugt

s15_mama hedie’Mama Heidi’ er historien om Heidi og Rolland Baker og deres tjeneste blandt de fattige i Mozambique. Et liv hvor afkald på materielle goder og mirkaler er en del af hverdagen.

Henri Nissen, Udfordringens redaktør, har skrevet en anderledes og fascinerende bog om Heidi Baker, kendt som ”Afrikas moder Teresa” og blandt de lokale ”Mama Aida”.

Sammen med sin mand, Rolland, tager de sig af tusindvis af forladte og misbrugte børn i Mozambique gennem deres organisation Iris Ministries. Nissen har også haft en mand til mand snak med Rolland om familieliv og åndelige spørgsmål, da Rolland i høj grad bidrager som administrator, bibellærer, fotograf og pilot. Både han og Heidi har en doktorgrad i teologi, men ellers ønsker de ”at se de fattige med Jesu øjne”.

Tekstfotos fremmer forståelse

Bogens mange smukke farvefotos viser, hvad det vil sige at være i Afrika, fx på lossepladsen. De illustrerer den ekstreme fattigdom og antyder, hvad det indebærer under de forhold at ”vandre i tro”. Sammen med teksterne viser de også, at arbejdet i Iris Ministries bærer frugt.
Henri Nissen trækker på sin journalistiske erfaring ved at følge i hælene på Heidi og Rolland for at komme bag om, hvad der foregår hos dem, og bagom de åndelige oplevelser, helbredelser og andre mirakler, som sker i Iris Ministries. De mange interviews i bogen giver en værdifuld forståelse af, hvad det betyder at overgive sig til Jesus, at få et kald og at være villig til at følge Jesus helt.

Bagom Heidi og Rolland

Bogen beskriver Heidi og Rollands baggrund, deres trosrejse, og hvordan Gud førte dem sammen i ægteskab og kald til Mozambique. De har også oplevet forhindringer, svære situationer, sygdom og udmattelse, men det modsvares af inderlig lovsang, tilbedelse, bøn og faste – også sammen med børnene, hjælperne, de mange gæster og elever fra hele verden.
Deres kerneværdier er: at være afhængig af Gud og mirakler, at gå ”til de mindste iblandt jer”, at være villig til at lide og at glæde sig i Herren.
Ud af dette udspringer glæde og kærlighed samt et eksplosivt voksende netværk af talrige kirker i hele Mozambique, universitet, og i de senere år har Heidi og Rolland rejst rundt som talere til konferencer i hele verden. Men uden den hellighed, som bærer frugt i kærlighed og Helligåndens andre frugter, ville alt det, de udretter, ikke være muligt.
Det er en glimrende bog at blive klog på, da den på bedste vis går bag om en frugtbar tjeneste, og de smukke billeder gør bogen meget velegnet som gavebog.

Henri Nissen:
Mama Heidi – Afrikas Moder Teresa
Fotos af Rolland Baker
154 sider – 199 kr.
Forlaget Scandinavia