Undervurdér ikke kraften i dit vidnesbyrd

Torben Søndergaard
Torben Søndergaard

Forleden var jeg i Canada, hvor vi havde undervisning samt var ude på gaden for at praktisere det, vi havde lært.

En dag, vi var ude på gaden, spurgte vores søn Sonni:
”Far, hvordan taler Gud egentlig til dig?” Hvortil han tilføjede, at han lige havde oplevet smerte i knæet og tænkte, om det kunne være et kundskabsord fra Gud.
Vi blev da enige om at teste det ved at stoppe de næste, vi mødte, og spørge dem.
For at gøre en lang historie kort, så endte det med, at den næste, vi mødte, var en dame, der blev helbredt i sit knæ og kom tilbage til Gud efter 10 år, hvor hun havde været væk fra ham. Så det var en stærk oplevelse for os alle.

Om aftenen delte vi dette vidnesbyrd med de andre ved mødet, hvilket resulterede i, at flere fra mødet dagen efter også fik kundskabsord og oplevede det samme.
Dette er kraften i at dele vidnesbyrd.

Blinde kom til at se

Et andet eksempel fra Canada var en dreng, der havde været blind på det ene øje siden fødslen. Han blev helbredt på gaden, og han kunne nu se for første gang. Noget ingen af os havde oplevet før.
Da jeg kom hjem til Danmark, ringede jeg til min ven Tommy Gubi og fortalte ham dette vidnesbyrd. Dette resulterede i, at han 2 uger efter kunne fortælle om 2 personer, der var blevet helbredt for blindhed her i Danmark. Det havde han heller ikke oplevet før.
Vidnesbyrdet fra Canada havde givet ham frimodighed og tro, så han greb den næste anledning og bad for en blind, der også blev helbredt.
Dette er, hvad vi behøver. Vi behøver at dele vidnesbyrd med hinanden, da dette er kraften i vidnesbyrd.

Hvad skal vi bruge et vidnesbyrd til?

Men når du hører et vidnesbyrd, er det meget vigtigt at forstå, at vi alle er kaldet.
Det handler nemlig ikke om at have en særlig kaldelse som apostel, evangelist eller en nådegave til at helbrede.
Nej, formålet med disse tjenester og nådegaver er nemlig “bare” at udruste dig, som troende, til at blive mere som Jesus. Vi er hans legeme her på jorden, og vi er kaldet til at ligne ham.
Så når du hører vidnesbyrd fra mig her i Udfordringen eller fra andre, så glæd dig og sig til dig selv: Dette vil jeg også opleve – og gå så efter det.

Ny klummeskribent
Torben Søndergaard er fast klummeskribent i Udfordringen. Han blev selv kristen i en voksen alder og begyndte straks at tale med og bede for tilfældige på gaden. I dag leder han en omfattende gademission i flere lande, og hans bibelskole på nettet når ud til over 3.000. Han har flere gange været i tv, og han har skrevet bogen ”Den Sidste Reformation”.
Hjemmeside: www.mission.dk – mail: torbenks@gmail.com.
Klummeskribenter udtrykker egne holdninger, som ikke nødvendigvis er avisens holdning.