Bibelselskabets generalsekretær bliver DR’s chef for Historie og Tro

Morten Thomsen Højsgaard
Morten Thomsen Højsgaard

Morten Thomsen Højsgaard forlader stillingen som Bibelselskabets generalsekretær til fordel for en nyoprettet stilling som chef for DR Historie og Tro fra 1. marts 2015.

Morten Thomsen Højsgaard, født 1973, er ph.d. i religionssociologi og cand.mag. i kristendomshistorie og historie fra Københavns Universitet. Han har været generalsekretær for Bibelselskabet siden 2011.

Jubilæumsfejring

I forbindelse med Bibelselskabets 200 års jubilæum har Morten Thomsen Højsgaard stået bag flere utraditionelle tiltag, bl.a. udgivelsen af Lydspor fra Bibelen. Her har 12 pop- og rockmusikere givet deres egen fortolkning af lige så mange bibeltekster i løbet af 2014.

Nu sælges albummet til fordel for HIV-smittede børn i Swaziland.

Historie og tro på DR

Fra 1. marts 2015 skal Morten Thomsen Højsgaard være chef i en nyoprettet stilling i DR. Her skal han stå for dækningen af historie og tro på tv, i radioen og på internettet. Samtidig bliver han medlem af ledelsesgruppen for DR Kultur.
– Jeg er uddannet som religionssociologisk forsker inden for studiet af medier og religion, og jeg har tidligere arbejdet seks år som avisredaktør, så det er et naturligt skridt for mig nu igen at træde ind i mediebranchen hos DR, siger Morten Thomsen Højsgaard.

Tak fra Bibelselskabet

Bibelselskabets bestyrelsesformand Sverri Hammer takker Morten Thomsen Højsgaard for den store indsats med at gøre Bibelen mere synlig udadtil – og samtidig forbedre driften.
– Jeg skal ikke lægge skjul på, at vi i Bibelselskabet er endog meget kede af, at Morten Thomsen Højsgaard nu forlader os. Vi er Morten en stor tak skyldig. Han har som chef leveret varen i form af meget flotte resultater i Bibelselskabet både mediemæssigt, indholdsmæssigt, organisatorisk og økonomisk.
At han så samtidig har været og er en inspirerende og moderne leder i ordets bedste forstand, har vi som bestyrelse og de ansatte kun haft stor glæde af, siger Sverri Hammer.

Forventinger hos DR

På DR glæder man sig til at se Morten Thomsen Højsgaard kombinere dækningen af historie og tro.
– Der er store muligheder i at tænke de to stofområder sammen, og Mortens faglighed spænder over dem begge.
Hans sociologiske viden gør hans tilgang til både historie og åndsliv på en gang velfunderet og fordomsfri, og så har han en baggrund inden for nyhedsmedier, som vil komme stoffet til gode, siger kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen i en pressemeddelelse fra DR.

Søger ny generalsekretær

Bibelselskabet opslår stillingen som ny generalsekretær allerede inden jul.
Den almennyttige institution Bibelselskabet, som har Hendes Majestæt Dronningen som protektor, har 20 ansatte og driver blandt andet forlag og boghandel foruden arbejdet med at åbne og oplyse om Bibelen både i ind- og udland.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Blå bog:
Morten Thomsen Højsgaard, født 1973, er ph.d. i religionssociologi og cand.mag. i kristendomshistorie og historie fra Københavns Universitet. Han har desuden en efteruddannelse inden for journalistik og redaktionel ledelse fra Danmarks Journalist- og Mediehøjskole.
Morten T. Højsgaard har været generalsekretær for Bibelselskabet siden 2011.
Fra 2005 til 2010 var han redaktør ved Kristeligt Dagblad med ansvar for stof om kirke, tro og historie. Han har desuden skrevet flere bøger, bl.a. Den tredje reformation. Fra statskristendom til google-buddhisme.
Morten Thomsen Højsgaard har også været studievært i DR2’s programserie Tro om igen! i 2012.