Soldat ramt af et kald

Simon Maagaard
Simon Maagaard

For kampsoldaten er andre enten venner eller fjender. Men Gud ser ikke sådan på mennesker, oplevede Simon – som nu er diakon.

Som 19-årig drømte Simon Maagaard fra Aarhus om en militærkarriere. Men Gud havde andre planer, fortæller Simon, som snart er udlært diakon.

Den nu 23-årige Simon er nyansat som socialpædagog på bostedet Solglimt i Vildbjerg fra den 1. februar. Han skiftede karriere fra soldat til studerende på Diakonhøjskolen, hvorfra han snart er uddannet socialpædagog. Sammen med hustruen Miriam flytter han efter nytår fra Aarhus til Skibbild ved Herning.

Da drømmen smuldrede 

Det hele begyndte en mørk aften i november for fire år siden. 19-årige Simon Maagaard var kold og våd og havde ikke sovet ordentligt i flere døgn. Der fik han beskeden, følte han, som fik drømmen om en professionel militærkarriere til at smuldre:

– Det, jeg ikke var klar over, var, at der nu åbnede sig en ny dør – et kald om at blive diakon, fortæller han.

Guds menneskesyn

Før var alting bekvemt; sort og hvidt. Som kampsoldat var menneskeheden delt op i venner og fjender. Vennerne skulle man være villig til at dø for.

Fjenderne derimod blev umenneskeliggjort, så det var nemmere at håndtere de situationer, man kom ud for. Her var det vigtigt at parere ordre. Ikke nødvendigvis altid at tænke dybere over tingene.
Nu stod jeg pludselig på Diakonhøjskolen. Det at være diakon er at se alle mennesker skabt i Guds billede. Der er ikke forskel på rig eller fattig, ung eller gammel, normal eller “unormal”. Alle har samme værdi og skal behandles med respekt og kærlighed. Jeg er virkelig gået ud af en dør og ind igennem en hel anden! forklarer Simon Maagaard.

Et trygt hjem

 Igennem min tid på Diakonhøjskolen har jeg lært meget om mig selv, mange ting er modnet og faldet på plads. Fra starten har pædagogikken og det diakonale menneskesyn fanget mig.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Særligt når jeg har set en sammenhæng mellem det teoretiske og praktiske, som er blevet afprøvet igennem mine praktikforløb i børnehave, børn- og ungecenter og på et aktivitetscenter for mennesker med nedsat funktionsevne. Jeg glæder mig til at være med til at skabe et hjem for vores beboere på Solglimt.
At have et kristent hjem har stor betydning for et menneske. Et hjem er et sted, hvor man kan føle sig tryg og vide sig elsket. Et sted hvor man ved, at man har værdi. Og det vil jeg gerne bidrage til, siger Simon.
Han tilføjer, at beboerne på bostedet har både energi og livsmod, så måske vil de med en tur ud at surfe! I hvert fald er han overbevist om, at udeliv er godt for alle, og han vil gerne hjælpe beboerne med at blive mere aktive i eget liv.
Privat er Simon Maagaard gift med Miriam. Han er kitesurfer og hjemmeværnsmand – og snart også diakon og socialpædagog på bostedet Solglimt ved Vildbjerg.