Efterskole-elever skaber teater med DR- julekalenderens tema

Eleverne på Skovbo Efterskole laver en stort opsat musical med titlen ”Family Portrait” med premiere den 16. januar for at sætte fokus på skilsmissestatistikken.
40 procent af alle familier i Danmark oplever skilsmisse. Blandt dem, der selv har oplevet en skilsmisse, stiger dette tal til 60 procent i deres egne ægteskaber.
På Skovbo Efterskole har elever og lærere valgt at tage det alvorlige samfundsemne op i årets teaterkoncert ”Family Portrait”.
– Uden at vide, at vi arbejdede os lige ind i DR-julekalenderens tema, fik vi i foråret ideen om at omsætte skilsmissefortællinger og konsekvenser til dette udtryk. I teaterkoncerten har det været vigtigt for os at give de unge stemmer. Hvordan oplever de problematikken ved pludselig at være en del af en skilsmisse? Og hvad tænker de om familie og forpligtende forhold? siger Anja Ohlsen, som er kreativ leder i teaterkoncerten.
Alle skolens elever er i fuld gang med forberedelserne, der omfatter dels tematikken bag opsætningen, dels sang, musik, sceneopbygning, kostumer, multimedie osv. Her bidrager alle med det, de er bedst til.
Der forventes cirka 300 besøgende til premieren den 16. januar, men også til de åbne forestillinger søndag 18/1, mandag 19/1 og tirsdag 20/1.
Skovbo Efterskole ligger midt på Sjælland mellem Køge og Ringsted og beskriver sig som en ”Kristen efterskole med store musiske og kreative ambitioner”. Skolen blev etableret for 17 år siden i den gamle ”Slimminge Kro”, hvor hovedbygningen er gennemrenoveret, der er bygget idrætshal, anlagt sportsplads og etableret et stort musiklokale med tilhørende studiefaciliteter. Der er plads til 108 elever fordelt på 9. og 10. klasse.