Julegave førte dem sammen

For 14 år siden pakkede en dreng fra USA en skoæske til et barn på

Skoæsker med julegaver bringer lykke, siger Joana og Tyler
Skoæsker med julegaver bringer lykke, siger Joana og Tyler

Filippinerne.
Nu er de to blevet gift.

Da Joana i år 2000 modtog en julegave fra en 7-årig dreng i Idaho, over 11.000 km væk, havde hun ingen anelse om, at de to en dag skulle mødes.
Og hun havde slet ingen anelse om, at hun skulle blive gift med ham.

I november besøgte Joana og Tyrel Wolfe organisationen Samaritan’s Purse i North Carolina for at aflevere skoæsker med julegaver til fattige børn i andre dele af verden. Mens de var der, fortalte de medarbejderne i Operation Christmas Child (Operation Julebarn) deres egen utrolige historie.

Et brev gik tabt

Joana havde fået sin skoæske på en julelejr for børn i Manila i 2000. I æsken lå et foto af en blond dreng med cowboytøj og lasso – samt drengens navn og adresse.
Joana ville gerne skrive for at fortælle ham, hvor meget gaven betød for hende. Men hendes brev nåede aldrig frem.
Syv år senere besluttede Joana at søge efter drengen via Facebook. Blandt de mange personer ved navn Tyler Wolfe var der en fra Idaho.
Joana vidste ikke meget om USA – men cowboytøjet og bjergene i baggrunden kunne passe med Idaho. Måske var denne Tyler Wolfe den rigtige?
Joana sendte ham en venneanmodning.

Mødtes på Facebook

Langt ude på landet i Idaho fangede beskeden fra en ’tilfældig pige på Filippinerne’ Tylers interesse.
De to unge sendte hinanden en del breve og billeder de næste år. De havde ikke så lidt tilfælles: Begge elskede musik – og begge kunne synge og spille et instrument. Og så havde Joana altid drømt om et stille liv på landet.
Til trods for den 15 timers tidsforskel mødtes de på Facebook to gange hver dag. Men til sidste måtte de bare se hinanden i virkeligheden.

Mødtes på Filippinerne

I juni 2013 havde Tyler sparet sammen til en rejse til Asien.
– Jeg blev så overvældet, at jeg bare græd af glæde, da jeg så ham, fortæller Joana.
De to fik 10 dage sammen i Manila i Joanas hjem. Efter bare fem dage tog Tyler mod til sig og bad Joanas far om officiel tilladelse til komme sammen med hende. Og den beskyttende præste-far gav ham tilladelsen uden tøven.
– Jeg vidste bare, at Joana var den eneste ene for mig, siger Tyler.

Skoæsker i bryllupsgave

Tyler vendte hjem til Idaho for at spare sammen til næste rejse til Filippinerne. Det blev til en måneds juleferie. Og nu kunne han bede Joanas far om tilladelse til at gifte sig med sin drømmepige – oven i købet på det lokale tagalog-sprog.
Efter en forlovelses-fest på Filippinerne skaffede Tyler et visum til Joana. Den 5. oktober blev de gift på den store farm hos Tylers forældre.
Brudeparret havde et meget specielt ønske til alle gæsterne: Bring skoæsker med gaver til Operation Christmas Child.
– Det var jo det, der bragte Joana og mig sammen, så vi ville gerne gøre projektet til en del af vores fest, forklarer Tyler.
Når vi selv får børn, skal de også være med til at pakke skoæsker. Som lille dreng syntes jeg, det var så spændende at finde gaver og sende dem til et barn i en anden del af verden. Men jeg havde ingen anelse om, hvor lykkelig jeg selv skulle blive på grund af det, slutter Tyler.


Artiklen fortsætter efter annoncen: