7 mistænkt for ISIS-aktivitet arresteret i Israel

7 israelske arabere fra Galilæa blev sidste år arresteret, mistænkt for forsøg på etablering af afdelinger for Islamisk Stat (ISIS) i Israel, reporterer israelsk presse.

Ifølge ansatte i Shin Bet, sikkerhedstjenesten, forsøgte en af de mistænkte i ISIS’s navn at opkøbe våben til brug for terrorangreb mod sikkerhedspersonalet og medlemmer af drusersamfundet.

Medlemmerne af de påståede gruppe er blevet tiltalt i Haifas byret. Anklagerne inkluderede medlemskab og aktivitet i en illegal organisation, støtte af terrorgrupper og et forsøg på at få kontakt med en udenlandsk agent.

De mistænkte er Adnan Ala a-Din, 40, og Hassem Marisat, 30, fra Deir Hanna; Mohammed Abu-Salah, 27, fra Sakhnin, Karim Abu-Salah, 22, fra Sakhnin, Alaa Abu-Salah, 27, fra Be’er Sheva; Fadi Bashir, 29, fra Sakhnin; og Khaled Abu-Salah, omkring 30, fra Sakhnin, alle bor i Nazaret.

Ansatte i Shin Beth siger at de mistænkte i løbet af afhøringen indrømmede at de over de sidste par år havde oprettet en gruppe, som var tilknyttet til Salafist Jihadist ideologi, hvilket kæmper for global hellig krig, og ligeledes erklærer ISIS loyalitet.

Ifølge Shin Bets embedsmænd deltog nogle af gruppens medlemmer flere gange i møder med en højt rangerende sheik fra Salafist Jihadist bevægelsen, som er velkendte i den nordlige del. “Møderne med sheiken, som fokuserer på religiøse studier, indeholdt prædikener og overtalelse til at tro på vejen til hellig krig” siger de ansatte. “Medlemmerne af den ulovlige gruppe holdt det hemmeligt, og afholdt møder, hvor de talte om Salafist Jihadist ideologi, Islamisk Stats aktiviteter i Syrien og forberedelser til at rejse til Syrien.

Til møderne lærte gruppens medlemmer, hvordan brændbomber laves og “hvordan dyr slagtes, som mental forberedelse til slagtning af vantro på syrisk grund” siger Shin Bets. Shin Bet siger også, at medlemmerne af gruppen var i kontakt via internettet med Islamisk Stats agenter i Syrien, deriblandt israelske borgere, som havde rejst til Syrien.

Ifølge Shin Bets ansatte var den største aktivist i gruppen Adnan Ala a-Din, advokaten fra Nazaret.
“Adnan introducerede sig selv til gruppens medlemmer som en højtstående chef for Islamisk Stat i Palæstina, og var det dominerende element blandt aktivisterne. I løbet af møderne var Adnan fortaler for at engagere sig i militære aktiviteter og forberedelse af terrorangreb mod jøder, han lærte dem hvordan man forbereder brændbomber og hvordan får slagtes som forberedelse, hvilket inkluderer mental træning” siger de.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Karim Abu-Salah var en af de arresterede mænd, som blev tilbageholdt i Ben Gurion lufthavn i juli 2014, da han forsøgte at rejse til Syrien for at deltage i “hellig krig” der. Embedsmænd i Shin Bet siger, at Abu-Salah indrømmede at han havde forsøgt at anskaffe sig våben for at udføre angreb på israelske sikkerhedsfolk og medlemmer af drusersamfundet i Islamisk Stats navn.

Haaretz slutter af med Shin Bets udmelding om, at endnu en beboer i byen Arara i Ngev var blevet arresteret for forbindelser med ISIS. Manden, Omar Abu Kush, 28, fuldendte medicinstudiet fra Jordans Univeritet for Videnskab og Teknologi (JUST). Han blev arresteret i november og er anklaget for forbindelse med udenlandske agenter, støtte af terrorvirksomhed og forberedelse, producering og udgivelse af dokumenter og ejendom af en ulovlig organisation.

“Opdagelsen af den ulovlige organisation i Israel og forhindringen af dødelige skydderiangreb på dets borgere peger mod en farlig udvikling blandt de arabiske israelere, som er fortalere for en ideolgi af global jihad og som ser Islamisk Stats vej som et middel til at opfylde deres vision om at etablere et islamisk kalifat” siger Shin Bets udmelding.


Artiklen fortsætter efter annoncen: