Mand går amok – men får et klem

Torben Søndergaard
Torben Søndergaard

Jeg er lige kommet hjem fra en fantastisk tur til New Zealand og Australien, hvor vi igen så mange fantastiske ting. Vi så mange helbredt og flere komme til tro. Ja, vi fik lov at døbe over 50 på de 14 dage, vi var afsted.

En dag, vi var omkring 60-70 kristne på gaden i Sydney, kom der pludselig en stor mand og gik fuldstændig amok. Han råbte og skreg af os, mens han truede med at slå flere af os.
Det var meget voldsomt og første gang, jeg har oplevet noget lignende. Ja, jeg kom hurtigt til at tænke på den dæmonbesatte i Bibelen, som løb nøgen rundt og som alle var bange for. Ja, denne mand skabte frygt i næsten alle – på nær nogle seje damer, der prøvede at snakke ham til ro og bede for ham.  Men da manden var helt oppe i det røde felt, så det i første omgang ud til, at de ingen vegne kom med ham.  Men det ender alligevel med, at de får sat sig ned med ham og får en god snak. Eller rettere sagt det var ham, der snakkede, og dem der lyttede. Ja, faktisk snakkede han nærmest uafbrudt i 3-4 timer.  Men så skete der noget vildt. Da han havde fået luft, spurgte en 9-årig pige, som var der sammen med sin mor, om hun måtte give ham et klem. Moren tænkte først sit, men sagde alligevel ja, da hun oplevede, at Gud var i dette.  Da denne lille pige gav ham et klem brød han fuldstændig sammen og græd og græd.  Senere samme aften sad denne, for os fuldstædig dæmonbesatte mand, ved sine fulde fem på vores møde, til alles overraskelse. Dagen efter blev han døbt, sammen med 25 andre, til et helt nyt liv i Jesus Kristus.

Wow, det var en stor og uforglemmelig oplevelse.  Alt hvad der skulle til, var nogle der ville lytte og et klem fra en 9-årig pige, og manden var forandret for altid.  Jeg lærte endnu engang, at vi ikke skal dømme folk ud fra deres ydre. At vi ikke skal tro, at folk er uden for rækkevidde, selvom det kan virke sådan. Ja, manden var jo i virkeligheden bare en såret mand, der behøvede kærlighed.  Næste gang du ser en, der reagerer voldsom imod dig og evangeliet, så døm dem ikke for hurtigt. De er måske også bare såret og behøver én, der vil lytte og give dem et klem.
Tak Jesus for endnu en fantastisk og uforglemmelig oplevelse.