’Kulturkristen muslim’ stiller op for De Konservative

Ugens profil Naser Khader
Ugens profil Naser Khader

Den nye folketingskandidat for C ser stadig mere kritisk på islam.

Islams indbyggede vold kan ikke længere skjules, mener den syrisk-fødte Naser Khader, som nu stiller op til Folketinget for De Konservative i Østjyllands storkreds. Naser Khader er i årenes løb blevet stadig mere skeptisk overfor islam samtidig med, at han ser noget positivt i den kristne tro. I 2013 udgav Khader bogen ’Bekendelser fra en kulturkristen muslim’, hvor han betegner sig som søgende og i tvivl om islam:

”Ind imellem bliver jeg i tvivl, om jeg skal blive og bekæmpe denne intolerance indefra, eller om jeg skal kaste håndklædet i ringen og helt forlade islam,” skriver han i bogen, som blev udgivet på Kristeligt Dagblads Forlag. Khader beskrev også sin sympati for den kristne tro og den danske kultur og frihedstradition.
– Selv om jeg stadig betegner mig som muslim, har jeg taget mange af de kristne, etiske leveregler til mig, skrev han i 2013.

Islam har indbygget vold

Khader er cand. polit. og har læst mellemøststudier, islam, formidling og teologi på danske eller mellemøstlige universiteter. Han er Senior Fellow i tænketanken Hudson Institute og har de seneste år været brugt som ekspert i medierne, når det gælder udlændinge, indvandring, radikalisering, islam og terror. Den erfarne samfundsdebattør skrev i sidste uge – efter terrorangrebet i København – en kronik i Kristeligt Dagblad med overskriften: ’Islams indbyggede vold kan ikke længere skjules’. Den unge kriminelle Omar el-Hussein blev radikaliseret i fængslet.

Mange muslimer afviser, at terroristens handlinger har noget med islam at gøre. Men der er tydelige forbindelser til vers i Koranen, skriver Khader og citerer kap. 5 vers 33: ’Gengældelsen for dem, der fører krig mod Gud og Hans udsending og stræber efter at skabe fordærv i landet, er, at de bliver dræbt eller korsfæstet eller får deres hænder og fødder hugget af i modsat side eller bliver fordrevet fra landet.’ Khader nævner også et andet vers, som omtaler halshugning af de vantro. Mange muslimer ved ikke, at den slags står i Koranen.

Derfor gør de ikke op med opfordringen til vold, som jøder og kristne har gjort med tilsvarende passager i Bibelen, mener Khader. Resultatet er, at nogle muslimer stadig prøver at efterleve Koranen, også når det gælder opfordringen til vold mod ’vantro’. Naser Khader blev i 2001 valgt til Folketinget for De radikale. Senere blev han medstifter af og formand for partiet Ny Alliance. Han trak sig ud af dansk politik i 2001 for at blive forsker ved Hudson Institute. DR har den 17. februar fyret Khader som studievært på P1-programmet ’Arabiske stemmer’. Som folketingskandidat kan han ikke længere være studievært, lyder begrundelsen, som Khader selv står uforstående overfor.