Tusind tog imod evangeliet

s.12 Tusind.. Slide billede DSC_0233Næsten et tusind afrikanere besluttede at tage imod Jesus, da Udfordringen i sidste uge var med i en kampagne sammen med evangelist Per Hyldgaard og Gospel Outreach i Cameroun.

Mange afrikanere blev overnaturligt helbredt på et øjeblik for døvhed, lammelse, dårligt syn, svulster og cyster og mange andre sygdomme under møderne. Det skete i den muslimske by Ngaoundéré, hvor der blev holdt fire udendørs møder på byens officielle festplads. Desuden blev der hver dag holdt seminar for ca. 100 deltagere i byens kvindehus.

Regeringens præfekt i Ngaoundéré hilser på Per Hyldgaard. Han opfordrede til at bede for landet pga. islamisternes mange angreb.
Regeringens præfekt i Ngaoundéré hilser på Per Hyldgaard. Han opfordrede til at bede for landet pga. islamisternes mange angreb.
Danskere med

Fra Danmark deltog foruden Per Hyldgaard også Dan Ahlmann, Esbjerg, og Anja Due, Aalborg, fra Gospel Outreach. Fra Udfordringen deltog formanden, tidl. sognepræst Stig Christensen, Sønderborg, og redaktør Henri Nissen. Kampagnen blev holdt i samarbejde med ca. 15 af byens kirkeretninger. De kom lige fra den lutherske brødrekirke til en række af byens pinsekirker. oordinatoren var den lutherske præst Silas Lapeube, mens formanden for komiteen var Jean-Luc Gnawe fra Full Gospel kirkerne.

Officiel opbakning

Da der for tiden er en del problemer med voldelige islamister i den nordlige del af Cameroun, sørgede myndighederne for politibeskyttelse, hvilket dog syntes helt unødvendigt. Per Hyldgaard besøgte sammen med nogle af danskerne regeringens præfekt, Justin Mvondo, og embedsmanden mødte selv op på et møde og opmuntrede de kristne til at bede for deres land i denne krisetid. Han lagde ikke skjul på, at han selv var en troende kristen.

Det danske team bestod af Anja Due, Dan Ahlmann, Henri Nissen, Stig Christensen og Per Hyldgaard.
Det danske team bestod af Anja Due, Dan Ahlmann, Henri Nissen, Stig Christensen og Per Hyldgaard.
Tusinde nye kristne

Hver aften forkyndte Per Hyldgaard det kristne budskab klart og direkte. Og hver aften gav flere hundrede udtryk for, at de ville tage imod Jesus som deres frelser og herre. De fleste af disse gik frem til forbøn og gav derefter deres navne og oplysninger til ca. 100 rådgivere, som i den kommende tid vil følge op og sørge for, at de nyomvendte får hjælp fra en kirke. Oplysningskortene blev sorteret, så der ikke var gengangere, men der var alligevel næsten et tusind, som havde overgivet deres liv til Jesus Kristus i løbet af blot fire dages kampagne.

Denne lille pige kunne pludselig høre igen, da hun stod nede i folkemængden, mens hendes mor sang i lovsangskoret på platformen. Her tjekker per Hyldgaard at hun virkelig kan høre, når han hvisker.
Denne lille pige kunne pludselig høre igen, da hun stod nede i folkemængden, mens hendes mor sang i lovsangskoret på platformen. Her tjekker per Hyldgaard at hun virkelig kan høre, når han hvisker.
Ikke mig, men Jesus

Sidst på møderne hver aften opfordrede Per Hyldgaard som sædvanligt alle syge til at komme frem til forbøn. Han forklarede dem, at det ikke var ham, der havde magiske evner, men Jesus, der helbredte. Derefter opfordrede han de syge til at lægge deres egne hænder på deres syge sted, hvorefter han fra platformen bad for alle de syge.

Hver aften skete der mange helbredelser, og ca. 10-15 fortalte hver aften fra platformen om deres egen helbredelse. Nogle oplevede en helbredelse de første aftner, men kom først og fortalte om det senere, når de havde testet sig selv. Det var heller ikke alle, der gik op til scenen for at fortælle om deres helbredelse. Nogle sorterede vi også fra, fordi deres helbredelse måske var lidt tvivlsom eller vi ønskede, at de først skulle blive testet.

Svulsten forsvinder!

Når Per Hyldgaard bad for alle de syge, opfordrede han også de ca. 100 rådgivere til at lægge hænderne på de syge og bede for dem. En af de første aftner stod jeg bagved en yngre mand, som holdt sig på ryggen. Jeg spurgte, hvad han fejlede, og han svarede ”tumor”. Jeg spurgte ham, om han følte, at der skete noget. ”Ja, den svinder ind”, forklarede han. ”Svinder den ind? Må jeg mærke?” spurgte jeg og jeg fik lov at lægge hånden på hans ryg, hvor der ganske rigtigt var en forhøjning under tøjet. Han mærkede, at den svandt ind.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Denne kvinde blev helbredt for lammelse i den ene side efter en mislykket operation. Hun kunne end ikke snakke eller synge ordentligt, før hun blev helbredt. Næste dag hostede hun operationstråden op...!
Denne kvinde blev helbredt for lammelse i den ene side efter en mislykket operation. Hun kunne end ikke snakke eller synge ordentligt, før hun blev helbredt. Næste dag hostede hun operationstråden op…!
Ikke alle fortalte det

Selv om den unge mand åbenbart oplevede dette store mirakel, mener jeg ikke, at han senere var oppe for at fortælle om helbredelsen. Og jeg mødte også senere andre, som fortalte, at de var blevet helbredt. En af dem var en kvinde, som jeg tilfældigt mødte, da hun stod og solgte perlekranse udenfor en restaurant.

Jeg gav hende en indbydelse til møderne, og hun fortalte, at hun da allerede havde været til møde. Og hun var også blevet helbredt for en stiv nakke og smerter i hoften! Så antallet af helbredte kan have været meget højere end de 10-15, der hver aften havde mod til offentligt at fortælle om det fra scenen. Her er nogle af de mange mirakler, vi bevidnede.

Tumorer i bryst forsvandt efter kundskabsord

Under forbøn fra platformen blev Per Hyldgaard af Helligånden mindet om, at der var en kvinde med en tumor i brystet, som stod nede bagved. En kvinde kom to dage efter frem og fortalte, at hun havde haft to tumorer, én i hver bryst. Knuderne var begge forsvundet under Pers forbøn fra platformen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mor, se hvad jeg kan!

Den samme kvinde havde en søn på ca. 6-7 år, som havde en lammelse i venstre side, så han ikke kunne bevæge venstre arm og venstre ben. Under forbønnen sagde han pludselig: ”Mor, se hvad jeg kan!” Og han kunne nu bevæge armen og benet.

Denne pige havde haft så dårligt syn, at hun ikke kunne se tavlen i skolen. Men hun lagde sine hænder på øjnene, da Hyldgaard bad for alle de syge - og bagefter kunne hun se klart.
Denne pige havde haft så dårligt syn, at hun ikke kunne se tavlen i skolen. Men hun lagde sine hænder på øjnene, da Hyldgaard bad for alle de syge – og bagefter kunne hun se klart.
Gigten forsvandt

En kvinde have i 25 år haft gigtsmerter, så hun ikke engang kunne sidde med krydsede ben. Smerterne gik fra hoften og ned. Hun oplevede en helbredelse, mens hun stod i flokken en af de første aftner, men hun kom først den sidste aften og fortalte, at smerten var helt forsvundet. Og hun demonstrerede, at hun nu kunne bevæge sig frit. Flere fortalte, at de havde haft smerter og lammelser i 10-20 år, som nu var forsvundet. Flere oplevede, at cyster forsvandt.

Pigen kunne høre igen

En pige på ca. 10 år kom op på platformen, hvor moderen stod og sang i lovsangskoret. ”Hvad laver du her,” skældte moderen og ville vifte hende ned fra scenen. Men pigen svarede: ”Jamen mor, Jesus har helbredt mig.” Det var moderen nok lidt skeptisk overfor, for normalt kunne pigen ikke høre. Men en test viste, at hun nu pludselig var blevet helbredt og kunne høre igen.

Hørte igen efter tre år

En ung mand på ca. 20 år havde ikke kunnet høre i tre år pga. en sygdom, men fik under den fælles forbøn sin hørelse tilbage på én gang. Flere andre fik også deres hørelse tilbage.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Denne kvinde oplevede, hvordan tumorer i begge hendes bryster forsvandt, efter at Per Hyldgaard havde fået et kundskabsord til den ukendte i mængden. Efter to dage kom hun og vidnede om miraklet. Også hendes søn - billedet herunder - oplevede pludselig, at en lammelse i hans arm og ben var væk, som han her viser.
Denne kvinde oplevede, hvordan tumorer i begge hendes bryster forsvandt, efter at Per Hyldgaard havde fået et kundskabsord til den ukendte i mængden. Efter to dage kom hun og vidnede om miraklet. Også hendes søn – billedet herunder – oplevede pludselig, at en lammelse i hans arm og ben var væk, som han her viser.
Pludselig så hun klart

En pige på ca. 10 år havde haft så dårligt syn, at hun ikke kunne se fra sin plads i klassen op til tavlen. Der var ligesom en sky foran hendes øjne. Men da Per Hyldgaard opfordrede de syge til at lægge hænderne på deres syge sted under hans forbøn, havde pigen ganske enkelt lagt sine hænder på øjnene.

Da Per var færdig med at bede, tog hun hænderne væk – og kunne nu se klart! Det blev tjekket foran alle på scenen, hvor Per på ca. 5 meters afstand viste hende forskellige antal fingre, og hun straks kunne svare: Tre, to, fire… Nu kunne hun se tydeligt.

Øjne holdt op med at løbe

En mand fortalte, at der hele tiden løb vand fra hans øjne, hvilket var meget generende. Han lagde også hænderne på sine øjne under forbønnen – og da han tog hænderne væk igen, var øjnene holdt op med at løbe med vand.

Ben blev helbredt

En ældre mand kom til mødet med stok, men kunne efter forbøn bevæge sig uden problemer. Dette oplevede mange. En høj ung mand havde haft smerter fra hofterne og nedad i 15 år, så han ikke kunne løbe og gå ordentligt. Efter forbøn kunne han igen løbe og gå. En mand fortalte, at der var en uven, som havde kastet en forbandelse på ham.

Efter den dag kunne han kun gå ganske få skridt – kun ca. 15 meter – så var han forpustet og udmattet. Men en af de første aftner på møderne oplevede han, at forbandelsen mistede sin kraft. Han kunne holde ud at gå længere. Og da han aflagde sit vidnesbyrd på platformen, havde han været på en længere spadseretur, og han kunne nu gå uden problemer.

Kampagnen foregik i Ngaoundéré i Adamaoua i Cameroun, midt i Afrika. Udfordringen støtter i forvejen et omfattende kristent radioarbejde i flere lande og samarbejder med Gospel Outreach om kampagner med massemøder. Arbejdet kan støttes på bank-konto nr. 9046 - 457-34-58449 mrkt. ”Radio” eller ”Cameroun”.
Kampagnen foregik i Ngaoundéré i Adamaoua i Cameroun, midt i Afrika. Udfordringen støtter i forvejen et omfattende kristent radioarbejde i flere lande og samarbejder med Gospel Outreach om kampagner med massemøder. Arbejdet kan støttes på bank-konto nr. 9046 – 457-34-58449 mrkt. ”Radio” eller ”Cameroun”.
Postbudet kunne gå igen

Mange blev helbredt for hævede ben. Et postbud fortalte, at hans ben var svulmet op, så han ikke kunne holde ud at gå. Han var derfor blevet fyret fra sit arbejde.
Under mødet oplevede han, at der skete noget med hans ben. Og på scenen viste han, at han nu kunne gå og løbe igen uden problemer, hvilket han glad demonstrerede.

Håb om at få børn igen

En kvinde havde haft mange smerter efter en fødsel. Hun havde fået at vide, at hun ikke længere kunne få børn. Men i forbindelse med møderne havde hun igen haft kraftige menstruationsblødninger, og hun troede derfor, at hun igen kunne blive gravid og få børn.

Drengen viser, hvordan han nu kan bevæge armen og benet, som før var lammet. Det skete pludselig under den fælles forbøn for alle.
Drengen viser, hvordan han nu kan bevæge armen og benet, som før var lammet. Det skete pludselig under den fælles forbøn for alle.
Hun kunne synge igen

En speciel oplevelse var det at høre en kvindes vidnesbyrd. Per Hyldgaard havde fået det kundskabsord om, at der var en person med lammelse i venstre side. To kvinder med samme lidelse, oplevede da helbredelse, hvilket de kom op og fortalte om. Den enes historie var mest speciel. Kvinden havde fået en operation i halsen tidligere, og siden da havde der været problemer.

Hun kunne ikke længere synge, og der var også en form for lammelse i halsen og den ene side af kroppen. Men under mødet oplevede hun, at der skete noget, så lammelsen forsvandt. På scenen demonstrerede hun, at hun nu også kunne synge igen. Dagen derpå kom hun hen til os og viste noget operationstråd, som hun havde fået op i munden om natten. Nu var også tråden kommet ud, som havde generet hende. Så det var et meget synligt mirakel, hun oplevede. Og hun var naturligvis meget glad for, at Jesus havde helbredt hende gennem evangelistens forbøn.

En ældre kvinde viser, hvordan hun nu kan svinge med benet og hoppe, efter at have været plaget af gigt og smerter i 25 år.
En ældre kvinde viser, hvordan hun nu kan svinge med benet og hoppe, efter at have været plaget af gigt og smerter i 25 år.
Befriet for dæmoner

Et specielt kapitel var de mange mennesker, som var plaget af dæmoner. Hver aften oplevede vi, at mennesker i folkemængden blev slået omkuld af dæmoner eller reagerede med skrig og voldsomme bevægelser, når der blev bedt imod sygdomme og plager i Jesu navn.

Dæmonerne reagerede åbenbart, og for at det ikke skulle forstyrre mødet og tage opmærksomheden, blev de besatte mennesker hjulpet over i et afsides liggende telt. Her bad trænede præster og andre kristne for dem, uddrev de onde ånder og befriede de plagede. Ca. 30 mennesker blev hver aften hjulpet for besættelser. Det er et kapitel for sig, som vi vender tilbage til i næste uge med personlige beretninger.