Politikere fik buket for god tone

Johanne Schmidt-Nielsen, Özlem Cekic og zenia Stampe har bidraget til den gode tone.
Johanne Schmidt-Nielsen, Özlem Cekic og zenia Stampe har bidraget til den gode tone.

De kvindelige politikere har bidraget til en ordentlig tone på de sociale medier efter deres deltagelse i DR2-programmet ’Ti stille, kvinde’, vurderer KLF, Kirke og Medier.

KLF, Kirke & Medier sætter hvert kvartalt fokus på den gode tone ved at uddele en buket. Denne gang gik den til folketingsmedlemmerne Johanne Schmidt-Nielsen (EL), Zenia Stampe (R) og Özlem Cekic (SF).

KLF, Kirke & Medier giver buketten til medier eller mediepersoner, som på særlig måde formidler kristne værdier eller god etik. Men denne gang går buketten til tre kvindelige folketingsmedlemmer for deres rolle i DR2-programserien ’Ti stille, kvinde’. Her har de bidraget til debatten om et pænere sprog og en ordenligt tone på de sociale medier, vurderer KLF.
– For mange mennesker, særligt politikere og andre meningsdannere, er det stort set umuligt at deltage i en debat på de sociale medier uden at blive svinet til af personer, som mener noget andet.

Jævnligt kammer det over og bliver til grove, verbale angreb på vedkommende. Journalist Michael Jeppesen satte fokus på problemet i programserien ’Ti stille, kvinde’på DR2 i efteråret. Folketingsmedlemmerne Johanne Schmidt-Nielsen, Zenia Stampe og Özlem Cekic kom med eksempler på nogle af de grove udtalelser og tilsvininger, de selv har været udsat for. For deres deltagelse og åbenhed i programmet modtager de KLF, Kirke & Mediers Buketten, fortæller KLF’s generalsekretær Mikael Arendt Laursen.
– De tre kvinder lagde grunden til en vigtig debat, der længe har været et behov for. I KLF har vi netop indledt et toårigt projekt, der sætter fokus på sproget i medierne, så det var oplagt at hædre de tre for deres deltagelse i ’Ti stille, kvinde’, siger generalsekretæren.
Han overrakte selv buketterne til de tre politikere, der fortalte, at de har oplevet positive reaktioner på deres deltagelse og faktisk allerede kan mærke en forbedret debattone på de sociale medier.
– Jeg oplever, der er kommet mere selvjustits på nettet. Der bliver talt pænere, og folk er begyndt at løfte pegefingeren over for dem, der er grove. Det er meget positivt, fortæller Zenia Stampe.