Inge Berntsen havde Himmel-passet i orden

Inge og Hans Berntsen
Inge og Hans Berntsen

Hans Berntsen måtte søndag tage afsked med sin hustru.

Søndag den 31. januar kl. 15.00 sov Inge Berntsen stille og fredfyldt ind – kun 69 år gammel efter længere tids kræftsygdom.
Inge tjente sammen sin mand Hans Berntsen i over 30 år som forbeder for syge. Hundredevis er blevet helbredt under hendes forbøn.

Hans Berntsen skriver om afskeden med sin hustru:
– Inge gik sammen med Jesus gennem Perleporten hjem til Gud og alle de kære, som venter os og er gået forud for os.
Den sidste tid bad Inge dagligt Jesus om at komme og hente hende hjem. Hun fik bønnesvar. Tak til jer alle for de mange bønner, I har bedt for os, og den omsorg I har vist under Inges sygdom, skriver Berntsen.
– Inge modtog tusinder af hilsener fra mødedeltagere rundt i landet. Inge fik hilsener med løfter om forbøn fra Israel, Ukraine, Filippinerne, Island, Tanzania Brasilien, Argentina, Frankrig Færøerne, Grønland. Jeg har igennem årene været tæt på mange troende mennesker, som var klar til at dø.
Men jeg må sige, at også på det punkt var Inge noget helt specielt. Inge har været utrolig tapper, stærk og sej. I de 2 år og 9 måneder, hun var syg med stærke smerter – 5 gange tarmslyng – 6 blodpropper og meget andet – har hun aldrig klaget sig, givet op eller været negativ – for som hun altid sagde: ”Det her ender med noget godt.”

Ekstraordinær tjeneste

Inge Berntsen blev som ung gift med Hans, der blev en meget succesrig direktør for Bilka i Aalborg allerede som 26-årig, og senere varehuset Indkøb (Obs!) i Aalborg og Volvo. Men det var ikke uden omkostninger, og mens parret boede på Sjælland, fik Inge en dyb depression og fysisk sygdom. Her oplevede hun sit eget første mirakel, da hun så Jesus som en lys skikkelse og ”rørte ved kvasten” af hans kappe. På kun en måned kom hun ud af pillerne og blev helt rask. Senere overlevede hun sammen med Hans og børnene en frygtelig bilulykke i Tyskland, hvor de blev skubbet 200 meter hen and motorvejen af en tankvogn. Og det var efter den oplevelse, at Hans begyndte at bede for syge, og der skete mange helbredelser. Det første store offentlige møde var i Aalborghallen i 1982.

Nåede danskerne

Inge og Hans Berntsen nåede som få andre ud til den almindelige dansker med det kristne evangelium om frelse.
Langt over 200.000 mennesker har gennem årene deltaget i deres over tusind helbredelsesmøder rundt om i landet, endnu flere har set og hørt dem på tv, og mange er også blevet hjulpet gennem deres telefonrådgivning. Inge tog stadig mere del i tjenesten, og da hun selv på sin ældre år fik en kræftsygdom i flere omgange, følte hun, at det gav hende større forståelse for, hvordan andre syge havde det.

På vej til Himlen

– Inge var fuldt afklaret, og hun sagde mange gange: – Er det ikke normalt, at man bliver hjemsendt, når værnepligten er aftjent?
– Det, det drejer sig om er at have passet i orden. Hun vidste, det var Himmelen, hun tilhørte – Himmelen var målet for hendes livs rejse, fortæller Hans Berntsen.
– Inge var et stærkt bevis på, at troen på Jesus Kristus giver et fundament, man både kan leve sit liv på og dø på – et fundament, der er større end omstændighederne – et fundament, der giver tryghed – fordi du ved, hvad der venter, slutter Hans Berntsen. Inge Berntsen begraves på lørdag den 7. februar kl. 14 fra Almen Kirkegårds kapel, Hasserisgade 9, Aalborg.