– Vi har kun vores egen solskinshistorie

Chrissy og Nico blev gift unge. Det betød, at de havde god tid til at være unge sammen, før de fik børn. Billedet her er fra en tur til Australien.
Chrissy og Nico blev gift unge. Det betød, at de havde god tid til at være unge sammen, før de fik børn. Billedet her er fra en tur til Australien.

Man skal lede længe efter to mere brændende advokater for ungt kristent ægteskab end Nicolai og Christina Kristensen. De er i begyndelsen af 30’erne og kan allerede fejre kobberbryllup i marts.

– Jeg tvivler på ægteskaberne holder i 2015, hvis Helligånden ikke er med. Der er så meget pres på. Ordene kommer fra Nicolaj Kristensen. Han er 32 og kan i næste måned holde kobberbryllup med Christina på 31, som han også har drengene Sylvester og Sigurd sammen med. Blandt deres venner hedder parret Chrissy og Nico, og de tror på, at det er en gave at blive gift som ung.

De var selv 19 og 20, da de blev gift. Men det betyder ikke, at det var en overilet beslutning. – Vi blev kærester første gang, da vi var 14 og 15, husker Chrissy, og fortsætter: – Men det gik desværre hurtigt over, og så var vi bare bedste venner i stedet. Da vi så fandt sammen to år senere, var det virkelig den store kærlighed, smiler hun. – Da vi blev gift, havde vi testet vores forhold over tid, konstaterer hun, og Nico supplerer: – Det er måske også lidt nemmere at tage så stort et valg, når man er så ung. Men vi havde også så meget tilfælles – også helt fra starten.

– Vi fik lov til at blive voksne sammen. Det var crazy og overvældende. Jeg flyttede direkte hjemmefra og sammen med Nico, da vi blev gift. Og vi skabte vores egne vaner og hverdage sammen. Vi har villet hinanden i alle de vigtige år, og det har været en enorm støtte. – Jeg tror, det kan være sværere at blive gift, når man er 25-30 år. Så har man selv indrettet sit liv, som man vil, og det kan være vanskeligere at rumme et andet menneske så meget, konstaterer Nico.

Ulemper ved at gifte sig ung?

De har begge svært ved at finde ulemper ved at gifte sig ung. – Vi nåede selvfølgelig ikke en ungdom hver for sig og at rejse med drenge- eller pigevenner. Men det har vi jo så gjort sammen i stedet for, konstaterer han. – Vi besluttede os fra starten, at vi ville være åbne for hinandens ønsker og drømme, forklarer Chrissy. Det er en prioritering, som betyder, at de for nogle år siden flyttede til Aarhus, da Chrissy blev ungdomspastor og i Citykirken. Og nu er de flyttet til Mariager, hvor hun er blevet lærer på pinsekirkens højskole. Nico arbejder i Nordjylland som grafisk designer og fotograf. Det har også betydet, at Nico var i Australien i en måned, mens Sylvester stadig var en baby.

Troens betydning

Ægteparret tager ikke selv æren for, at deres ægteskab holder. – Troen har meget at sige. Vi er enige om de store spørgsmål. Selvfølgelig har der været perioder, hvor vi er gledet lidt fra hinanden – men så har vi måttet finde sammen igen. Jeg tror, det har været lettere, fordi vi valgte så klart så tidligt, forklarer Chrissy. Nico uddyber: – Hvis Helligånden ikke hjælper os til at holde sammen, hvis man begynder at vælge kirke og Gud fra, så bliver det hurtigt egoistisk.

– Et ægteskab er et valg, som kræver stor tillid. Tillid til at den anden vil blive ved med at leve et liv, man kan holde ud at være en del af. Fordi vi er gift – og bevidste om, at det er et valg, vi vil leve efter – så er vi også hurtigere til at blive færdige med at skændes. Og vi har haft hinanden gennem de klassiske ungdomsfristelser – og har stået til ansvar overfor hinanden, forklarer Chrissy.
Derfor tror de også på, at det kan være godt for andre at gifte sig som unge.

Snak om de store valg

– Men man skal ikke bare gifte sig tidligt for at gifte sig tidligt. Det er vigtigt at give det tid og mærke efter. Vil vi det samme, vil vi give hinanden plads, hvad skal kirken fylde i vores liv, og er vi enige om de store valg, forklarer Chrissy. – Man bliver nødt til både at vælge hinanden og vælge Helligånden. Man kan ikke bare køre på følelserne. Det er ikke nok, slår Nico fast. Chrissy runder af: – Jeg tror også, det er vigtigt, at jeg går til ægteskabet med et ønske om at blive den bedste kone, jeg kan være – i stedet for at fixe hinanden. Selvom man er kristen, kan det sagtens komme til at handle om, hvad der er bedst for mig. Det er den uselviske tankegang og ønsket om at gøre det, der er bedst for hinanden, som gør et ægteskab stærkt.


Artiklen fortsætter efter annoncen: