Gitte maler Jesus på Rudehøj Efterskole

- Maleriet blev til ude i en stald og jeg havde ikke mulighed for at se det hele på én gang, fortæller Gitte Mogensen, som her retter lidt til på maleriet efter ophængningen på Rudehøj Efterskole.
– Maleriet blev til ude i en stald og jeg havde ikke mulighed for at se det hele på én gang, fortæller Gitte Mogensen, som her retter lidt til på maleriet efter ophængningen på Rudehøj Efterskole.

Det store maleri på 3 x 10 meter blev til i en stald. Det kan nu ses på efterskolen i Odder.

Gitte Mogensen, sygeplejerske og underviser på et kunstværksted, udstiller et stort Jesus-maleri på Rudehøj Efterskole. – Jeg har malet det ude i en stald, og jeg havde ikke mulighed for at se det hele på én gang, fortæller Gitte Mogensen om kæmpemaleriet. Hun har derfor færdiggjort værket på Rudehøj Efterskole. – Jeg er 37 år og mor til tre skønne teenagere på 13, 15 og 17 år. Jeg kommer i Århus valgmenighed, men er først og fremmest en del af teamet kaldet ”Love Works”, forklarer Gitte, som har malet i mange år.

Den største udvikling kom dog med Jesus-maleriet. Gitte havde mange overvejelser om, hvordan Jesus mon så ud – men hun fandt blandt andet inspiration i Torrino-klædet. – Det var et vildt projekt i forhold til de evner, jeg selv vidste, jeg havde på det tidspunkt. I mine malerier plejer jeg at være optaget af naturen, smukke farver eller passionen mellem to elskende. Jeg elsker specielt at male fugle og sommerfugle, hvilket også ses i Jesus-maleriet, fortæller kunstneren. Hun regner med, at maleriet på et senere tidspunkt kan blive udstillet i kirker, højskoler og efterskoler, hvis der er interesse for det.