Skilsmisse – eller Guds kraft?

Torben Søndergaard
Torben Søndergaard

Når det kommer til skilsmisse og gengiftning, så ved jeg, at det er et meget ømtåleligt enme. Det er et område, der involverer mange direkte eller indirekte.

Det er også et område, hvor kirken de sidste 20-30 år i den grad har ændret holding. Ja, jeg kender til kirker, som for 20 år siden stod overfor valget, om de skulle vie en fraskilt. Noget man dengang havde store problemer med, pga. hvad man læste om det i Guds ord. I dag tror jeg ikke, man finder mange kirker, der har de store problemer med det. Skyldes dette, at vi er blevet klogere end dengang og nu forstår Guds ord så meget bedre? Eller skyldes det, at vi her, som på så mange andre områder, er blevet humanistiske og for fredens skyld sætter Guds ord ud af kraft?

En anden årsag til at vi ser så mange skilsmisser og gengiftninger i kirkerne er, at vi har mistet troen på en Gud, der genopretter. En Gud, for hvem intet er umuligt. Forleden blev jeg kontaktet af nogle ægteskabsrådgivere, som stod med et ægtepar, de var ved at give op over for. Manden havde nemlig igennem længere tid haft en affære med en anden, og konen havde nu skrevet under på skilsmissepapirerne. Så der var dårlige udsigter for denne familie og deres 3 små børn. Ja, flere omkring dem have ligefrem opfordret hende til at give slip på ham og komme videre. Men på bare 2 dage ændrede alt sig.

Først kom manden forbi her i Aalborg, hvor vi forkyndte evangeliet til ham. Selvom han var opvokset i kirken, så var han ikke født påny. Han følte sig bundet til denne anden kvinde, hvortil jeg forklarede, at han selvfølgelig gjorde det. Bibelen siger nemlig, at den, der begår synd bliver en slave af synden. Men Jesus kom netop for at sætte os fri fra synden. For at gøre det kort, så vendte han om, blev døbt i vand og med Helligånden og dermed sat fri fra syndens magt. Konen hørte om dette og kom dagen efter, og det samme skete med hende. Der sad de så, 2 nyforelskede i Gud og nyforelskede i hinanden.

Klar til at tilgive og sammen komme videre i deres nye liv med Gud. Wow, dette er kraften i evangeliet. Det menneskelig rådgivning ikke kunne, kan Guds kraft. Her i avisen kan du læse endnu en herlig beretning. Den handler om, hvordan Søren og Mette efter 13 år væk fra hinanden blev genforenet. Tak til Søren, at han i denne mellemtid ikke lyttede til andres råd om at gå ud og finde sig en anden kone. Hvorfor skulle han også det, når Guds ord er så klart, og vi er gift, indtil døden os skiller.