Sport og tro trives på JuniorSportsCamp

De første JuniorSportsCamps fandt sted i 2012. Billederne her er fra 2014.
De første JuniorSportsCamps fandt sted i 2012. Billederne her er fra 2014.

De 10-14-årige kan igen i år deltage i en af de populære SportsCamps på to efterskoler i sommerferien. Tidligere håndboldstjerne Anette Bonde er med som træner.

JuniorSportsCamp ’15 er en unik kombination af sportsskole og kristen juniorlejr i uge 27 arrangeret af Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS). Flere håndboldstjerner har været med i idéudviklingen.

Tidligere landsholdsspiller Anette Bonde er med til at lede træningen på JuniorSportsCamp.
Tidligere landsholdsspiller Anette Bonde er med til at lede træningen på JuniorSportsCamp.

JuniorSportsCamp startede som fænomen i 2012, da bl.a. håndboldspillerne Anette Hoffmann, Louise Bager Due og Anette Bonde var med til at lede træningen for de tilmeldte juniorer.

I år er Anette Bonde stadig med, når der er håndbold-, volley- og fodboldskole på nu to efterskoler, Skrødstrup Efterskole og Sydvestjyllands Efterskole. Tilmeldingen åbnede allerede den 1. februar, og der er rift om pladserne på den kristne sportslejr, der ligger i uge 27 i skoleferien.

Det bedste fra to verdener

Kombinationen sport og tro har flere formål, fortæller arrangørerne. De fleste af børnene kommer fra hjem, hvor man har sin gang i missionsbevægelserne, og det er derfor en naturlig sommerferiedestination på linje med de mange bibelcampings, der er rundt i hele landet.

Juniorerne er i højt humør og aktivt med både til sports, fællesspisning og bibeltimer.
Juniorerne er i højt humør og aktivt med både til sports, fællesspisning og bibeltimer.

JuniorSportsCamps kombination af forkyndelse med juniorernes passion for bold har været et regulært hit for tidligere deltagere. Et andet formål er at give juniorerne mulighed for at invitere deres kirkefremmede kammerater med til et arrangement, hvor der ikke udelukkende er bibeltime og kristen forkyndelse, som kan virke fremmedgørende på udefrakommende.

Dygtige amatørtrænere – og sjov og ballade!

– Mange af de frivillige ledere på JuniorSportsCamp har været trænere på sportsforbundenes sommerskoler. Samtidig er de fleste også ledere i nogle af DFS’ mere end 350 klubber. Og det at gå i juniorklub er bestemt ikke kedeligt – så med underholdning, bålhygge, god mad og meget mere bliver årets JuniorSportsCamp det heller ikke!

Det garanterer vi for, fortæller tidligere landsleder i DFS, Bent Molbech Pedersen, der spiller fodbold i sin fritid og selv skal med som leder på den ene af de to lejre. Skrødstrup Efterskole tilbyder fodbold- eller volleyskole, mens Sydvestjyllands Efterskole tilbyder fodbold- eller håndboldskole mellem søndag 28. juni kl. 19 og fredag 3. juli.


Artiklen fortsætter efter annoncen: