Hjælp til krigsflygtninge i Ukraine

På billedet bæres sække med kartofler ind på et lager.
På billedet bæres sække med kartofler ind på et lager.

Children’s Mission uddeler i tonsvis af nødhjælp til de mange børnefamilier, som er ofre i Ukraine-konflikten.

Organisationen Children’s Mission uddeler nødhjælp til flygtningefamilier i Ukraine – både de, der er flygtet til den vestlige del af landet, og de, der er tilbage i krigszonen. Situationen i det østlige Ukraine bliver sværere og sværere. Familier flygter til de vestlige landsdele, men mange andre bliver tilbage. Children’s Mission – det tidligere Skandinavisk Børnemission – uddeler nødhjælp til flygtningefamilier begge steder – både de, der er flygtet, og de, der stadig bor i krigszonen.

teamet fra Children’s Mission foran pinsekirken i Lviv, hvor man huser 110 flygtninge.
Teamet fra Children’s Mission foran pinsekirken i Lviv, hvor man huser 110 flygtninge.
135 familier fik hjælp

I sidste uge hjalp Children’s Mission familier i de hårdt udsatte områder. De fik masser af mad, tøj, sko, sengetøj, sæbe og andre livsfornødenheder. – Rejsen var svær, men vort team fik mulighed for at hjælpe 135 familier i Kramatorsk, fortæller Children’s Missions landsleder i Ukraine, Lyudmila Lonyuk.

De helt basale livsfornødenheder blev modtaget med glæde og taknemmelighed – ikke mindst legetøjet til børnene. I Kramatorsk har en lokal menighed åbnet dørene for flygtninge fra Donetsk og Debaltsevo, som er overtaget af de prorussiske oprørsstyrker. Flygtningene er nu hjemløse og lever i en meget sårbar situation.

Et flygtningebarn i Ukraine har netop modtaget en pakke med legetøj.
Et flygtningebarn i Ukraine har netop modtaget en pakke med legetøj.
Et liv uden bomber

Children’s Mission hjælper også flygtninge, som er ankommet til Lviv-regionen i det vestlige Ukraine. Her har organisationen uddelt 6 tons mad, tøj, sko, stof og anden basal hjælp. – Alle familierne har små børn. De har hårdt brug for mad, tøj, sko, bleer, sæbe og shampoo, siger Lyudmila Lonyuk og retter en stor tak til alle givere.

Modtagerne er meget taknemmelige for jeres fantastiske gaver, fortæller hun. Det betyder meget – især for børnene – at komme ud af krigszonen. – Da jeg spurgte børnene, hvad de kunne li’ ved at være her, svarede de alle det samme: ”Her er ingen bomber, her er stille, og her kan vi gå på gaden”.

Kirke huser flygtninge

Children’s Mission samarbejder med Pinsekirken i Lviv, som lige nu tager sig af 110 flygtninge fra Donetsk og Lugansk i det østlige Ukraine. – Behovene bliver større dag for dag, men takket være jeres hjælp kan vi hjælpe mange af Guds mindste, slutter Lyudmila Lonyuk fra Children’s Mission i Ukraine. Ud over Ukraine arbejder Children’s Mission i blandt andet Filippinerne og Zambia.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: