Tag Jesus på ordet

s.18 Torben.Tror vi virkelig på det, Jesus siger, når det kommer til stykket?
Kigger jeg i dag på os som kristne, og på hvad det er, Jesus siger, ser jeg to vidt forskellige ting.

Tager vi Jesu ord bogstaveligt, når det kommer til stykket? Eller læser vi hans ord som en god historie, altså noget, der skete engang for længe, længe siden og derfor ikke er gældende i dag?
Et sted jeg har tænkt meget på, er Lukasevangeliet kapitel 10, hvor Jesus sender de 70 disciple ud 2 og 2 med klare specifikke ordrer. De skulle gå ud og finde et hjem med en fredens person. Så skulle de blive i dette hjem, spise og drikke hvad de serverer, mens de ud fra dette sted skulle helbrede de syge og forkynde evangeliet.

Jeg har virkelig tænkt meget over dette, og nu vil vi gøre det. Vi har lige startet en fuldtidstræningsskole, hvor vi vil tage Jesus på ordet. Vi vil i hele marts måned træne og udruste folk, hvorefter vi vil sende dem ud 2 og 2 til forskellige byer, som Jesus gjorde det. Der skal de finde en ”fredens person”, bo i deres hus og helbrede de syge i byen og forkynde evangeliet, præcis som Jesus siger det.
Men kan det virkelig lade sig gøre i dag? Ja, det er jeg faktisk overbevist om, det kan. Dette fik jeg også fornylig bekræftet på vores tur til Australien. Der mødte jeg nemlig én, der igennem 3 år havde gjort netop dette. Sammen med 20 andre var de rejst ud 2 og 2 på Jesu ord. I de 3 år startede de tilsammen 20 husfællesskaber, som står den dag i dag. Og de havde altid en seng at sove i og mad at spise, da Gud sørgede for dem, som vi også læser i Lukas, kapitel 10, at han vil.
Wow, aldrig før havde jeg faktisk mødt en, der havde gjort lige dette, og nu er denne mand kommet til Danmark for at hjælpe os på skolen.

Der er 16 deltagere fra 13 forskellige lande, der deltager på skolen, som vi kalder ”Lukas 10”. De kommer fra Schweiz, Holland, Italien, Tyskland, Indien, Australien, USA, Canada, Brasilien, Finland, Sverige, Færøerne og selvfølgelig Danmark.

Jeg ved stadig ikke helt, hvordan det bliver, da jeg aldrig har gjort dette før. Men én gang skal jo være den første. Prøv selv at læse, hvad Jesus siger i Lukasevangeliet kapitel 10, og lad os så gå ud på det. Han er med, når vi går ud på hans ord. Også selvom vi gør det for første gang. Vi er lige startet, og jeg er overbevist om, at dette ikke bliver sidste gang, og at det bliver starten på noget nyt for os, dem og mange andre i vort land. Så lad os alle begynde at tage Jesus på ordet og vise, at vi virkelig tror på ham.

Det var jo derfor han sagde det. Var det ikke?