Gud havde en redningsplan

Før folkedrabet oplevede armenierne nogle varsler om det, der skulle ske.

Det kan man bl.a. læse om i bogen ”Det lykkeligste folk på jorden”, om Demos Shakarian, armenieren, der i USA stiftede “Full Gospel” (FGBMFI) – også kaldet Kristne Forretningsfolk.
Demos Shakarians farfar Demos og hans familie flygtede i tide – takket være en 11-årig drengs profeti om, at en stor tragedie ville overgå Armenien. De boede selv i landsbyen Kara Kala, ikke langt fra Mt. Ararat, hvor Noahs Ark strandede.
“Drengeprofeten” Efim kunne hverken læse eller skrive. Han havde aldrig set et atlas eller en geografibog. Alligevel skrev og tegnede han et profetisk budskab, han havde fået, og et kort, der angav ruten for de kristne, der skulle flygte fra Armenien. De skulle tværs gennem Europa og over havet til Amerika, og derfra fortsætte helt til vestkysten.
Da tyrkere i 1896 myrdede over 6.000 armeniere i Istanbul, flygtede mange til USA, før det store folkemord i 1914-15.
Forinden havde “barneprofeten” en dag erklæret: “Nu må vi flygte til Amerika, for alle der bliver her, vil omkomme.”
Farfar Demos og hans store familie adlød det profetiske ord og flygtede, mens mange i Kara Kala bare spottede i vantro og blev boende. Ingen af landsbyens tilbageblevne overlede.
Men de, der adlød profetien, nåede velbeholdne frem til Los Angeles, hvor de kunne leve i fred. Og mange af dem var med, da pinsevækkelsen opstod i Azusa Street 1906-15.
Gud havde åbenbart en redningsplan med en fremtid og et håb i et frit land.

Læs også leder