Stop krigen mod korset i Europa

Iben Thranholm, Cand. teol., journalist og samfundsdebattør
Iben Thranholm, Cand. teol., journalist og samfundsdebattør

I sidste uge smed 15 muslimske bådflygtninge 12 kristne flygtninge over bord fra den båd, hvor de sammen sejlede over Middelhavet fra Libyen mod Italien.

De italienske myndigheder arresterede herefter de 15 formodede gerningsmænd og sigtede dem for ‘flere mord motiveret af religiøst had’.
De overlevende, der ifølge BBC også var kristne, fortalte politiet, at de kun overlevede, fordi de ihærdigt kæmpede imod ethvert forsøg på at blive kastet over bord. Blandt andet ved at danne en menneskelig kæde.
Denne forbrydelse mod de kristne flygtninge er et forvarsel. ISIS har truet med at sende ikke mindre end 500.000 migranter over Middelhavet fra Libyen som et ”psykologisk våben” – som de selv udtrykker det.
ISIS har allerede for flere måneder siden på deres officielle hjemmeside erklæret, at de målbevidst går efter at erobre Rom med Allahs hjælp. Et manipuleret billede af Peterspladsen, med Islamisk Stats flag vajende på toppen af pladsens obelisk, sætter tingene i relief. Samtidigt skriver Islamisk Stat, at de ønsker at slå pave Frans ihjel. En trussel, som Schweizergarden tager overordentligt alvorligt, og sikkerheden i Vatikanet er på højeste niveau.
Med den konstante strøm over Middelhavet af bådflygtninge, der går i land på Italiens kyster, er det kun et spørgsmål om tid, inden vi ser den første voldshandling i en kirke i Rom. Måske ligefrem halshugninger. Det er fejlagtigt at tro, at det kun er politikere og jødiske synagoger, som har brug for beskyttelse. De kristne ville også blive ofre. Og det er helt urealistisk, at myndighederne kan beskytte samtlige kirker i Rom, hvor der alene i centrum er mere end 900.
I mange kristne miljøer hersker der den holdning, at det gode, rigtige og næstekærlige er at tage imod så mange flygtninge som muligt og hjælpe dem til et bedre liv. Men det er ikke sikkert, at det bliver ved med at være det mest næstekærlige.
Migranter kan nu let være jihadister, der kommer som ”psykologiske våben”. Hvis man godtroende fortsætter med at lukke disse islamister ind, vil kristne, kirkerne og kirkekunsten gå samme skæbne i møde som i Irak og Syrien. Stop krigen mod korset, før den rykker hertil. Det er også næstekærligt at beskytte sin egen flok. Våg!