Third Day leder os tilbage

s22_leadusbackMed sit nye album Lead Us Back går Third Day selv tilbage til rødderne. Det er deres tolvte studiealbum, og det trækker lange linier tilbage til nogle af deres bedstsælgere fra begyndelsen af årtusindet: Lovsangsalbummene Offerings 1 og 2.

De har på dette album – i modsætning til de to første rendyrkede lovsangsalbum – selv skrevet alle sangene, og det fungerer godt for dem. Det falder nok også yderligere i min smag, da jeg ikke altid synes, kunstnere slipper så godt fra at genindspille godt brugte numre. Teksterne er også relevante og fungerer godt.
I det hele taget er albummet præget af gennemarbejdet høj kvalitet med den velkendte ”rockede” lovsangslyd fra Third Day. Hvis man er fan, er det et meget logisk køb, da det lyder som Third Day og samtidigt er noget nyt. Jeg har i mine endnu yngre dage hørt en hel del Third Day, og jeg må sige, at dette album efter min mening klart er et af de bedste, de har lavet.
Der er god afveksling, men stadig sammenhæng i albummet. Det vil sige, at nogle af sangene er mere decideret lovsange og andre lyder mere rockede – som det Third Day, man kender. Tekstmæssigt er jeg ikke et sekund i tvivl om, hvad Third Day vil med dette album: De vil lovsynge og ophøje Gud. Der er ingen skjulte budskaber; de forkynder det glade budskab om Guds nåde, frelse og sejr. Det giver en fin blanding af mere festlige lovsange og sange med mere inderlig tilbedelse.

Opsummeret har Third Day lavet et komplet og gennemarbejdet lovsangsalbum, som er et must have for alle Third Days fans og et positivt bekendtskab for andre, som godt kan lide Third Day, men synes, de ”rocker” lidt for meget. Albummet kan sagtens bruges både til personlig lovsang og som god baggrundsmusk.
Karsten Jørgensen