Højskole får to nye forstandere

s2_ugens profilKolding Internationale Højskole får ikke blot én, men to nye forstandere.

Det bliver Ingrid Frederiksen, som nu er præst i Kirkeibyen (Apostolsk Kirke i Kolding) og Peter Prothero fra England, som tidligere i en årrække har undervist på højskolen.
De tiltræder begge pr. 1. august 2015.
Bestyrelsen har i samarbejde med Kirkeibyen i Kolding og Apostolsk Kirkes netværksledelse tidligere besluttet en ny strategi og kurs, hvor KIH fremadrettet skal være en mere kirkeforankret bibel-højskole.
Det skete samtidig med, at bestyrelsen opsagde samarbejdet med den tidligere forstander gennem fire år, Sigbjørn Sørensen, der fratrådte ved årsskiftet.
Bestyrelsen konstituerede midlertidigt den franskfødte lærer Moïse Ollivier som forstander. Og nu har bestyrelsen så fundet frem til den – eller rettere de – faste forstandere.
Bestyrelsen mener, at Ingrid Frederiksen og Peter Prothero er et godt match til at pionere, implementere og forme hele den tænkning, der ligger bagved filosofien om at være ”menighedsbaseret bibelhøjskole”.
Populært sagt er Peter Prothero den visionære type, mens Ingrid Frederiksen er god til at holde styr på tingene.
Mange af de konkrete nye tiltag iværksættes allerede, når dørene slås op til en ny sæson d. 16. august i år.

Missionær i Zambia

Ingrid Frederiksen har siden begyndelsen af 2014 har været ansat som den tredje præst i Kirkeibyen og vil bl.a. have et særligt ansvar for at integrere menighedsbaseret bibelskoletænkning mellem skole, Kirkeibyen og andre partnerkirker.
Ingrid har tidligere været leder af et stort missionscenter i Zambia og for år tilbage har hun været frikirkepræst. Ingrid er gift med Torben, og sammen har de 3 voksne døtre.

Dynamisk præst

Peter Prothero er kendt for sin klare, bibelsk velfunderede undervisning, som gives med stor humor og dynamik.
Han har tidligere i en otteårig periode været ansat på KIH som leder af lederskolen. I 2006 rejste han tilbage til London, hvor han har arbejdet som præst i en Equippers-kirke i London, der er vokset fra ca. 50 til ca. 500 medlemmer under hans lederskab.
Det vil han fortsætte med, men samtidig være fast underviser på højskolen over nogle dage hver måned. Peter er gift med Jacqueline, og sammen har de 6 voksne børn.

Højskolebygningen

Bygningen, som KIH har til huse i, vil også undergå en større ændring, idet bestyrelsen har besluttet sig for at frasælge dele af skolen. Kirkeibyen påtænker at opføre et nyt kirkebyggeri ved siden af højskolen og vil købe en del af højskolebygningen. Ligeledes frasælges en del af bygningen til ”Euroclass”, som er en 11. klasse under Efterskolen Kildevæld. Tanken er, at huset også skal rumme fælles administration og mødelokaler for Apostolsk Kirke i Danmark og Apostolsk Kirkes Børn og Unge. Håbet er, at huset kan transformeres til et ”dream center”, der bliver fyldt med liv og mange mennesker. Frasalget vil også muliggøre, at bygningen kan få et tiltrængt renoveringsløft, hvilket også vil blive iværksat i løbet af det kommende år.