Intens rap

s.22_nfmansion_cover_CDJeg er normalt ikke den store rap fan, men jeg må indrømme, at NF’s nye album, Mansion, har fået min opmærksomhed og min respekt.

Nate Feuerstein (NF) er en ung rapper på 24 fra USA, og dette er hans første studiealbum, og det er han lykkedes rigtigt godt med. Min første indskydelse var, at han lød lidt som en kristen udgave af Eminem. Han er meget intens i sin rap, og teksterne håndterer nogle af livets svære sider. Nate fortæller, at han bruger rappen til at komme af med noget af den smerte og den vrede, han har inden i sig. Nate mistede sin mor pga. en overdosis, da han var 18, og desuden har han oplevet en del svigt i sit liv. Det præger en del af teksterne.
Flere af sangene handler også om det håb, der er midt i det hele. Jeg synes, at disse tekster virker endnu stærkere, når de bliver en del af hans vidnesbyrd, som albummet på mange måder er – og ikke bare ”endnu en kristen sang”. Et godt eksempel er sangen ”I´ll keep on” hvor han bl.a. synger:
My life will always have a hole, if You are not the centerpiece
Take me out of bondage, take all of my pride
If I don’t have a Savior, I don’t have nothing inside
Take all of my lust, take all of my lies

NF er en rigtig dygtig rapper, som både kan rappe på et højt niveau, men også krydrer det med passager med melodisk sang. Musikken understøtter albummet godt både i de ”hardcore” rap numre, men også på de mere melodiske numre. I en del af numrene er der også nogle omkvæd, som er mere poppede, men NF formår at være troværdig og overbevisende i det hele. Også gæstesolisterne fungerer rigtig godt.
Jeg synes virkelig, NF giver meget af sig selv på dette album. På grund af albummets variation og kvalitet kan det tåle mange gennemlytninger. Hvis jeg skulle savne noget, kunne jeg godt have brugt lidt mere ”positivt” budskab i teksterne. Det handler meget om de kampe, han står i,
og hvordan de påvirker ham. Men det er samtidig ægte.
Hvis du er den mindste smule til rap – og især intens og følelsesladet rap, så er dette et album, jeg synes, du skal se nærmere på.