Mannys tro er en sværvægter

Manny Pacquiao tabte lørdag den 2. maj i den store kamp mod Floyd Mayweather i Las Vegas. Alligevel tjente han over 667 millioner kroner på kampen, og det forventes, at han vil donere omkring 413 millioner kroner af sin indtjening til velgørenhed.
Manny Pacquiao tabte lørdag den 2. maj i den store kamp mod Floyd Mayweather i Las Vegas. Alligevel tjente han over 667 millioner kroner på kampen, og det forventes, at han vil donere omkring 413 millioner kroner af sin indtjening til velgørenhed.

Manny Pacquiao har ti bokseverdensmesterskaber i sit navn, men selv han kunne ikke stå imod Jesus.

Hvis du aldrig har været på Fillippinerne, hvor Manny Pacquiao bokser, så vil du ikke helt forstå, hvor stor en stjerne han er. Du bliver måske frustreret, når verdensmesterskaberne i fodbold overtager fjernsynet i en måned hvert fjerde år, men når Manny bokser, går hans hjemland i stå, skriver magasinet IBelieve.

I slutningen af 2012, da han tabte til Juan Manuel Marquez, oplevede Manny Pacquaio, hvor meget hans karriere betød for de mange fans.
– Jeg forsøgte at kontrollere mine følelser lige efter kampen, men da jeg var alene i mit rum, besluttede jeg at se nogle af TV-optagelserne med reaktionen fra mine fans på mit tab, siger han.
Da jeg så, at folk var kede af det og græd, blev jeg så ked af, at jeg havde svigtet dem, at jeg selv græd. Jeg var ked af, at jeg havde tabt, men det var ikke før det øjeblik, hvor jeg så, hvor ked af det, det fillippinske folk var, at jeg brød sammen og græd. Jeg ville ønske, at jeg bare kunne omfavne dem en efter en og fortælle dem, at jeg var ked af, at jeg havde svigtet dem, siger Pacquiao.

To nederlag i 60 kampe

Pac-man, som bokseren kaldes, har en utrolig rekord på kun to nederlag i over 60 kampe, hvor han har stået ansigt til ansigt med det bedste i sin generation. Hans bedrifter i ringen gav ham titlen ’årtiets bokser’, efter at han vandt otte titler i forskellige vægtkategorier. Men hans opstigen til et stratosfærisk niveau af berømmelse slog luften ud af hans tro.
– Jeg gik i kirke om søndagen, men fra mandag til lørdag var jeg på bar, husker han. Jeg gamblede. Skødesløse bemærkninger kom ud af min mund. Jeg var utro. Jeg var ligeglad.
For den 34-årige fillippiner er troen på Kristus nu den mest betydningsfulde del af hans liv. Men det hele startede, da han fik et brev fra sin familie og følte et familiært nålestik af skyld.

Forsørgede søsteren

– Jeg husker den nat… jeg modtog et brev fra min mor, som fortalte, at min søster ville stoppe med at gå i skole, fordi jeg ikke længere sendte penge. Og jeg græd og bebrejdede mig selv for at bruge alle mine penge på alkohol.
Den aften hørte jeg Guds stemme i min drøm. Hans stemme var ti gange højere end torden, og han sagde til mig, ’Mit barn, mit barn, hvorfor er du trådt ved siden af?”
For en som har gjort en karriere ud af at slå modstandere ud, er det sikkert at sige, at Guds intervention fangede Manny på stedet. Derfra startede bokseren et dybt personligt forhold til Jesus. Nu studerer han Bibelen hver dag og memorerer versene.
– Jeg indser, at jeg var en svag person før. Hvis jeg var død, tror jeg, at min sjæl ville være endt i helvede, siger han. Jeg havde en tro, men jeg gjorde ting, som var imod Guds vilje.

Den nye Manny Pacquiao

Faktisk var forandringen så drastisk, at Manny ser sig selv som en helt ny person.
– Den gamle Manny Pacquiao er væk. Den nye Manny Pacquiao er kommet. Jeg har Guds ord i mit hjerte. Jeg ønsker at adlyde hans befalinger, siger han.
Hvis man tager i betragtning, at Pac-Man er et boksefænomen med en fanskare mindst på størrelse med fillippinernes befolkning, ville man måske forvente, at udsigterne til at gå på pension ville være lidt skræmmende. Alt andet lige kan livet uden for ringen være langt mere kompliceret end den kontinuerlige disciplin ved træning og kampens regler.
Manny er dog ikke så urolig for det næste skridt. Faktisk er han temmelig sikker på, at Gud har det under kontrol, takket være en anden drøm.
– Jeg vil ikke forblive længe i boksning, fordi som han siger: ’Du har gjort nok. Du har gjort dig selv berømt, men dette er skadeligt,’ forklarer bokseren.

Politisk karriere

Når han endelig lægger boksehandskerne på hylden, hvilket ser ud til at ske i år, har Manny en lovende politisk karriere at falde tilbage på, som repræsentanten ved Sarangani-distriktet i den filippinske regering. I den rolle vil han være i stand til at bruge sin indflydelse til noget godt. Hollywood-fortællingen om en dreng, som droppede ud af skolen på grund af ekstrem fattigdom, men endte i toppen af træet, kunne ikke have passet bedre. For Pacquiao er det dog tid til at give noget tilbage.
– Jeg har fået mere end rigeligt med velsignelser de sidste år, så jeg tror, det er på tide for mig at returnere tjenesten, siger han.
Uanset hvad fremtiden bringer, er Pac-Man dog sikker på at gå ind i det hånd i hånd med Gud.
– Jeg er glad for lige nu at læse Guds ord og meditere på det dag og nat, understreger han.

Manny Pacquiao sagsøgt efter kamp mod Floyd Mayweather

Manny Pacquiao var angiveligt skulderskadet op til kampen, men valgte altså at gennemføre. Det har fået to tilskuerne til at sagsøge ham for 5 millioner dollars, eller hvad der svarer til  33.358.500 kroner.
Manny Pacquiao var angiveligt skulderskadet op til kampen, men valgte altså at gennemføre. Det har fået to tilskuerne til at sagsøge ham for 5 millioner dollars, eller hvad der svarer til 33.358.500 kroner.

Begge bokserne fra boksebraget ”The Battle for Greatness”, kampen for storhed, den 2. maj, er blevet sagtsøgt efterfølgende.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bare tre dage efter ’Århundredets Kamp’ er begge boksere blevet sagsøgt. Sagsøgerne er tilskuerne Stephane Vanel og Kami Rahbaran, som på vegne af mere end 100 billetkøbere har sagsøgt Manny Pacquiao og hans promoter Top Rank.

Manny Pacquiao bliver sagsøgt for 5 mio. dollars, fordi han stillede op med hvad vi nu ved var en skulderskade. Han tabte kampen med enstemmighed blandt de tre dommere med afgørelserne 116–112, 116-112 og 118–110 i Floyd Mayweathers favør.
Kampen endte med at blive den bedst indtjenende i boksehistorien med indtjeninger på over 400 millioner US$, eller hvad der svarer til 2,668 milliarder kroner.

Sagsøgt af eks-kæresten
Floyd Mayweather er blevet sagsøgt af sin eks-kæreste og moderen til hans tre børn, Josie Harris, for æreskrænkelse, efter at Floyd i et interview har kaldt hende stofmisbruger. Josie Harris søgsmål beløber sig til 20 millioner US$, eller hvad der svarer til 133 millioner kroner.


Artiklen fortsætter efter annoncen: