Messiansk jøde taler på stævne i Pottemagerens Hus

Jacob Damkani er kendt for bogen ”Hvorfor lige mig?”, som fortæller om hans spændende liv og hans møde med Jesus Kristus. Bogen er udgivet på 16 sprog, og der er delt en halv million bøger ud i Israel.
Jacob Damkani er kendt for bogen ”Hvorfor lige mig?”, som fortæller om hans spændende liv og hans møde med Jesus Kristus. Bogen er udgivet på 16 sprog, og der er delt en halv million bøger ud i Israel.

Jacob Damkani, forfatter til ”Hvorfor lige mig?”, besøger i den kommende weekend Danmark. Han er hovedtaler ved sommerstævnet i Pottemagerens Hus fra 28. juli-2. august.

Af Susanne Hartvig

Nogle begivenheder sætter så store aftryk, at de aldrig bliver glemt. De former ens fremtid og forandrer ens liv.

For den persiske jøde Jacob Damkani blev mødet med en fremmed et uforglemmeligt møde, der endte med at forandre alt – først og fremmest for Jacob og siden hen for mange andre jøder.
– Jeg husker det så tydeligt. Jeg står bag disken i min smykke- og gavebutik i New Jersey og læser i min hebraiske bibel, da en kunde, en mand der viser sig at hedde Jeff, pludselig henvender sig til mig på et gebrokkent hebraisk og spørger mig direkte, om jeg tror på Jesus.
Jacob, der er vokset op i Israel i en jødisk familie, hvor religionen altid har spillet en stor rolle, svarer fjendtligt: ”Jeg er jøde, og jøder tror ikke på Jesus”.
Jeff lader sig dog ikke slå ud af Jacobs svar. Med en usædvanlig rolig og venlig stemme begynder han at gennemgå den ene profeti efter den anden.
– Det er tydeligt at mærke, at Jeff har en stor kærlighed til jøder. Og jeg bliver opslugt af hans ord. Han viser mig, at Jesus virkelig er opfyldelsen af profetierne fra Det Gamle Testamente. Jeg bliver mildest talt forbløffet og overvældet.

Kampen i det indre

En indre kamp begynder hos Jacob.
– Kan denne kristne mand have ret? spørger jeg mig selv. Tænk, hvis han virkelig har ret?!
Det er en skræmmende tanke for Jacob, der er bange for at forråde Israels Gud og sin egen jødiske arv. Alligevel kan Jacob ikke slippe mandens ord, og han beslutter sig derfor for at læse Det Nye Testamente.
– Jeg kan huske, hvordan jeg nærmest føler mig som en forbryder, mens jeg læser den ene side efter den anden. Selvom jeg allerede som teenager gjorde oprør mod de jødiske ritualer og regelsæt, så er det alligevel grænseoverskridende at åbne op for kristendommen, for jeg ved jo, at mine forældre og min omgangskreds vil blive forargede.
Jacob har lært, at Det Nye Testamente er antisemitisk og falsk. Nu sidder han pludselig med bogen og bliver mere og mere opslugt og overbevist om, at Det Nye Testamente taler sandt, og at profetierne fra Det Gamle Testamente virkelig er gået i opfyldelse.
Længe har Jacob forsøgt at finde noget, der kan fylde tomheden i hans indre ud.
– Jeg vidste, at Gud var mere interesseret i mit hjerte end i mit tøj, mit udseende og mine religiøse handlinger, men jeg vidste ikke, hvordan jeg kunne give ham mit hjerte.
Pludselig finder Jacob svarene på de mange spørgsmål, der har hjemsøgt ham i årevis, og Jacob tager en beslutning, der ændrer hans liv for altid. Han accepterer Jesus som sin Herre.
– For første gang i mit liv forstod jeg og levede jeg i min sande Gudgivne identitet. Jeg opdagede, hvad det virkelig vil sige at være jøde. Jeg blev født på ny. Og selvom det i dag er næsten 40 år siden, sidder oplevelsen og mødet med Jeff stadig så stærkt i mig. Dét møde ændrede mit liv. Det ledte mig til Jesus.

Bogen er nu også udkommet på dansk og kan bl.a. købes gennem Udfordringens bogsalg.
Bogen er nu også udkommet på dansk og kan bl.a. købes gennem Udfordringens bogsalg.
Et kald tilbage til Israel

Efter at Jacob som 25-årig blev kristen, oplevede han et stort kald til at rejse tilbage til Israel og fortælle sit folk om frelsen i Jesus Kristus. Jacob måtte dele det gode, overvældende, glade budskab med sit folk. Han forlod derfor USA og flyttede tilbage til Israel.
– Jeg vidste bare, at Gud havde kaldt mig til at følge ham og præsentere vores opstandne Herre for det jødiske folk. Jeg vidste, at jeg var nødt til at gøre det, jeg måtte bruge mit liv til at tjene ham.
Og selvom Jacob mødte modstand mange steder fra, også fra sine allernærmeste, fulgte han sit kald.
I dag spreder Jacob budskabet om Jesus Kristus gennem organisationen ”Trumpet of Salvation of Israel” (Frelsens Trompet til Israel), der holder til i Tel-Aviv i bydelen Jaffa. Gennem undervisning, radio, tv, pjecer og bøger fortælles evangeliet til jøder. Organisationen har eksisteret i 30 år og når igennem sit arbejde ud til hele Israel.

På besøg i Danmark

Jacob Damkani taler under sit besøg i Danmark kun i Pottemagerens Hus i Holsted.
Pottemagerens Hus holder sommerstævne den 28. juli til den 2. august.
Mødernes sendes også live på web-tv på hjemmesiden www.pottemagerens-hus.dk, hvor man også kan læse mere om sommerstævnet.