Stadig flere muslimer konverterer til kristendommen i Danmark

Nogle muslimer vælger islam fra. Andre er tiltrukket af Kristus. Andre igen drages af det kristne fællesskab - og en tredjedel har oplevet, at Jesus viste sig for dem, siger Mogens Mogensen.
Nogle muslimer vælger islam fra. Andre er tiltrukket af Kristus. Andre igen drages af det kristne fællesskab – og en tredjedel har oplevet, at Jesus viste sig for dem, siger Mogens Mogensen.

Hvert år konverterer op mod 150 muslimer i Danmark, siger konsulent Mogens Mogensen.

Stadig flere muslimer i Danmark konverterer til kristendommen, vurderer en ekspert.

Mange muslimer kommer til Danmark efter at have oplevet vold og forfølgelse i Islams navn i lande som Afghanistan, Syrien, Irak, Iran og Pakistan. Flere har lyst til at prøve noget nyt og flirter derfor med kristendommen. Derfor er der i øjeblikket hvert år 100-150 muslimer, der konverterer til kristendommen. Og det er en klart stigende tendens, siger landets førende ekspert i konversioner.
– Når jeg taler med præster, der har døbt muslimer, så tyder det på, at der er flere i dag end der var tidligere, forklarer ekstern lektor i teologi ved Københavns Universitet, Mogens Mogensen.

Flere omvendte muslimer

I Danmark ligger tallet på mellem 1.000-1500 muslimer, som er konverteret. Tager man tallet 1.250 og forholder det til de ca. 250.000 muslimer i Danmark, når man op omkring 5 promille eller 0,5 procent af den muslimske befolkning i Danmark.
Og sætter man tallet af kristne, der er konverteret til islam til 4000 gennem årene, og sætter det i forhold til den samlede kristne befolkning i Danmark fratrukket andre religioner, en befolkning på omkring 5,1 millioner, så rammer vi 0,8 promille eller 0,08 procent af den kristne befolkning.
Det forholdsvise tal af omvendte muslimer er altså mere end fem gange højere end tallet for kristne, der er konverteret til islam.

Træt af streng islam

Der er forskellige årsager til, at muslimer konverterer til kristendommen:

– Konversion kan både være et fravalg og et tilvalg, sådan i sit udgangspunkt. Det kan være et fravalg, hvor man siger, at man bliver træt af islam.
Man har oplevet, som måske nogle iranske muslimer har oplevet, at den form for islam, som Ayatollah Khomeini indførte i Iran i 1979 og fremefter, med krig til følge, den bryder de sig ikke om, og så har de sagt ’væk med islam’, og har kigget sig om efter noget andet.
Og så har de følt sig tiltrukket af kristendommen, siger Mogens Mogensen.

Kærligheden tiltrækker

Men det kan også være et tilvalg. Det er især Kristus, der har en tiltrækningskraft. Men også den kristne forståelse af nåde, syndsforladelse og kærlighed. Den ufortjente kærlighed virker meget stærkt, for den virker frisættende. Man skal ikke gøre sig fortjent til Guds kærlighed og til frelsen.
– Det opleves som noget meget overvældende og noget meget tiltrækkende, hvis man kommer fra en religion, der er meget præget af regler og paragraffer, som man skal opfylde for måske at få Guds velbehag, forklarer Mogens Mogensen.

Drømmer om Jesus

Der er også den gruppe, som har oplevet, at det kristne fællesskab har fungeret godt, og at det derfor har været dragende. Ydre omstændigheder kan også spille en stor rolle i forbindelse med, at muslimer bliver venner med kristne eller forelsker sig i kristne eller bliver gift med kristne.
Det at folk kommer ind i andre miljøer, spiller en stor rolle i forbindelse med konverteringerne. Men Mogens Mogensen har også undersøgt et specielt fænomen fra Iran og Nigeria:
– Cirka en tredjedel af dem, der konverterede, havde oplevet, at Jesus havde åbenbaret sig for dem i drømme eller syner. Og det er specielt i den fase man kalder beslutningsfasen, hvor de står og vakler, forklarer eksperten.


Artiklen fortsætter efter annoncen: