Hvad skal vi med Bibelens ”frække” bog?

s14_Min elskede er min og jeg er hansMange kristne har haft svært ved at forstå, hvorfor Højsangen befinder sig i Bibelen. Svaret har i mange år været, at bogen er en skildring af forholdet mellem Kristus og kirken.

I ’Min elskede er min og jeg er hans’ tør Henrik Nymann Eriksen hævde, at Højsangen skal læses først og fremmest som en beretning om to elskende.

Der er skrevet mange gode bøger om parforholdet af adskillige kristne forfattere. Jeg vil betragte Nymann Eriksens nye bog som en af dem. Selv om kristne kan tolke Højsangen som en lignelse om kirkens forhold til Jesus, mener han ikke, at bogen indikerer det. Man kunne i stedet for betragte Højsangen oprindeligt som en bog om parforholdet.
Han fortsætter med at forklare kulturen dengang, som giver læseren en bedre forståelse af dens relevans i en moderne sammenhæng.
Nymann Eriksen giver en god gennemgang af hvert kapitel i Højsangen og forklarer tydeligt mange af dens romantiske kærligheds mysterier.
Han lærer læseren bl.a., hvordan man skal elske med øjnene og ikke kun med munden. Han påpeger også, hvordan de elskende deler deres følelser åbent uden at tabe hovedet. Højsangen handler meget om eksklusivitet, og forfatteren opmuntrer partnerne til at vente, til de er gift, med at nyde seksualitet som Guds gave.

Jeg er meget imponeret over bogen. Nymann Eriksen har undersøgt Højsangen grundigt og giver mange gode råd til at kunne bevare et verdensklasse parforhold. Når man har læst hans beskrivelse af Højsangen, forstår man godt, hvorfor bogen er inkluderet i Bibelen.

Henrik Nymann Eriksen: Min elskede er min og jeg er hans
120 sider • 149,95 kr. • Lohse