Kristen film med sorte skuespillere

Filmen War Room har næsten udelukkende sorte skuespillere. Priscilla Shirer til højre spiller en bekymret hustru, der bliver opmuntret til at bede for sit ægteskab.
Filmen War Room har næsten udelukkende sorte skuespillere. Priscilla Shirer til højre spiller en bekymret hustru, der bliver opmuntret til at bede for sit ægteskab.

Hollywood er blevet beskyldt for racediskriminering, fordi de sidste års kristne film har mange hvide skuespillere. Men i filmen War Room, som har premiere den 28. august, er der flest farvede skuespillere.

Filmen War Room handler om bøn. Priscilla Shirer spiller den ulykkelige hustru i et ægteskab i krise. Men nogle kampe skal vindes på knæ, lyder budskabet fra en kvinde, som vil hjælpe ægteparret.
Samtidig er filmen meget aktuel, fordi der stadig foregår raceuroligheder i USA. Der er mange eksempler på politibrutalitet, og en hvid mand dræbte i juni ni sorte i en kirke i Charleston. Derfor er det meget vigtigt, at historien fortælles med overvejende sorte skuespillere, mener de kristne filmproducenter Alex og Stephen Kendrick. De håber, at den nye film kan være med til at skabe forsoning i USA.
Skuespiller T.C. Stallings kommer selv fra en ’typisk’ dysfunktionel sort familie. Han far var narkoman, og hans søskende er alle droppet ud af gymnasiet og har været i fængsel.
– Men de kristne familier er anderledes. Og War Rooms fortæller sandheden om samfundet ved at vise modsætningen til det stereotype, pointerer Stallings, som selv har taget en uddanelse og nu bor i Californien med sin hustru og to børn.
Det er brødrene Alex og Stephen Kendricks femte film. De har tidligere bl.a. lavet filmen Courageous i 2011.