Videnskabsmand forlod islam

s9_stor_blev kristenIranske Hormoz Shariat voksede op som muslim, men fandt ingen tilfredsstillelse for sin sjæl i de religiøse ritualer. Først kastede han sig over videnskaben, senere begyndte han at læse i en bibel…

Der er ikke mange præster, som kan påstå at være eksperter i kunstig intelligens, men Hormoz Shariat er langt fra en gennemsnitlig præst.

Dr. Hormoz Shariat er måske den mest utænkelige kandidat, du nogensinde kunne møde i en kristen tjeneste. Han er opdraget som muslim, men fandt sig selv desillusioneret som ung. Så han lænede sig i stedet op ad videnskaben og tog med åbne arme imod alt det, han fik gennem sin uddannelse til ingeniør inden for elektroteknologi.
Men i dag leder han en kirkeplantnings-organisation (Iran Alive ministries) og en 24/7 satellit kanal til Mellemøsten, Europa og Nordafrika.

Tomme ritualer

– Jeg er født og opfostret som muslim, siger han.
– Jeg var meget hengiven indtil mine teenage-år, hvor jeg begyndte at tænke, at det ikke gav mening at udføre ritualerne – det var tomt. Jeg havde ikke noget forhold til Gud, så jeg kvittede bare ritualerne og fulgte i stedet videnskaben.
– Under den iraniske revolution var jeg ved at afslutte min uddannelse, og jeg tænkte, at jeg måske skulle se på islam igen. Måske var der noget, jeg ikke havde forstået? Så jeg studerede Koranen endnu engang og opdagede, at der var noget sandt ved den, men det tilfredsstillede ikke min sjæl.
– Jeg fik en bibel og forventede ikke at finde noget nyt. Jeg regnede med at få den læst i løbet af nogle få dage! Jeg læste 1. Mosebog, og så startede jeg på Matthæus-evangeliet. Jeg indså, at Jesus ikke var den, som islam påstod. Det tog mig tre måneder at komme til Matthæus-evangeliets kapitel fem, fordi hver eneste sætning var en udfordring af, hvem jeg troede, Jesus var, siger Dr. Hormoz.
Det var først, da han blev konfronteret med forskellen mellem Bibelen og Koranen, at han indså, hvor forskellige de to religioner var.
– Jeg kæmpede med at beslutte, hvilken bog der var sand, og jeg begyndte at gå kirke. Jeg hørte evangeliet, jeg hørte, hvor simpelt budskabet i evangeliet er, og jeg gav mit liv til Kristus. Mit liv blev forvandlet – det var sådan, jeg blev en kristen, fortæller Dr. Hormoz.

Langt fra den iranske revolution

Han rejste til USA for at færdiggøre sin ph.d. i datalogi, og her fandt Dr. Hormoz sig selv i en verden langt fra den igangværende iranske revolution. Samtidig var han omgivet af de bedste og mest lysende begavelser, som beskæftigede sig med problemet vedrørende kunstig intelligens.
– Mange på dette felt er kristne, tilføjer han.

” Jo mere du forstår den menneskelige hjerne, jo mere forstår du, at det ikke kun er kemisk og elektrisk interaktion; der er noget overnaturligt!”

Indeni gennemgik Dr. Homoz dog sin egen revolution.
– Mit liv var virkelig forandret. Det blev på dramatisk vis forvandlet indefra. Den tomhed, jeg tidligere følte, var væk, og min søgen efter Gud var afsluttet. Der er noget overnaturligt, som lever inden i mig og forandrer mig. Som ingeniør ønskede jeg noget, som helt konkret virkede. Jeg ønskede ikke poesi! Jeg havde høje standarder, og evangeliet virkede – det transformerede mit liv, og jeg har set det transformere livet for mange andre. Så jeg følte bare, at det ville være selvisk ikke at dele det med andre, når det havde gjort sådan en konkret forskel i mit liv.
– Jeg begyndte at dele evangeliet med andre. Jeg startede kirker, mens jeg udførte min videnskabelige forskning. Kirkerne voksede, og jeg følte mig på det tidspunkt kaldet til at være præst i den første kirke, jeg havde startet. Så efter flere års forskning blev jeg altså præst.
Selvom arbejdet med kompleksiteten af elektriske kredsløb i et forsøg på at skabe en syntetisk hjerne måske ikke slår dig som den bedste forberedelse til præstegerningen, begyndte Gud at bruge Dr. Hormoz til at gøre en forskel. Visionen var dog aldrig kun lokal.

Store planer med Iran

– Jeg startede den første kirke i vores hjem, med kun tre mennesker; mig selv, min kone og en anden dame, husker han. Men jeg følte allerede dengang, at Herren fortalte mig, at han havde store planer for Iran, og han ville give mig det ærefulde job af at være del af det.
– Det var et budskab, jeg følte, hver gang jeg bad, så jeg har altid haft en vision for Iran. I mange år har tanken ligget der som et løfte.
Denne drøm er i de senere år begyndt at blive til virkelighed. I løbet af de seneste 11 år har Dr. Hormoz sendt kristne TV-programmer i Iran og andre lande i Mellemøsten.
– Vi ser Iran blive frelst som beskrevet i Jeremias 49:38 for øjnene af os. Det sker. Det er ikke kun tro. Vi startede med at sende TV, og fra dag ét så vi stor respons fra Iran. Iranerne ringer til os, og mange ønsker at bede og tage imod Kristus. Herren åbner nationen. Iran er mere åben nu end nogensinde. Folk kommer til Kristus og dedikerer deres liv til at tjene Herren på en utrolig måde.

 “I løbet af de seneste 11 år har vi registreret navnene på over 25.000 muslimer, som har ringet til os for at give deres liv til Kristus.”

Der er formodentlig ti gange så mange, som har taget den samme beslutning, men som ikke ringede til os. Disse mennesker er der ikke kun for at glæde sig over velsignelserne i Jesus, for de er samtidig under forfølgelse. I den seneste Operation World manual figurerer Iran som den hurtigst voksende evangeliske befolkning i Verden.
Af sikkerhedsmæssige hensyn kan Dr. Hormoz ikke gå i detaljer omkring, hvad der faktisk foregår på stedet, men han er meget klar i mælet omkring formålet med hans TV-programmer.
– Fjernsyn for mig er ikke et mål, det er et redskab. Jeg ønsker at starte kirker, bringe folk til Kristus, identificere ledere og investere i disse ledere. Udsendelsen er den del af vores kirke, som er offentlig. Den er i sidste ende et redskab til at bygge kirker i Iran. Slutresultatet er stærke, sunde og selv-udbredende kirker.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kun én fjende

Dr. Hormoz iranske ”outreach”, er også en slags hævnmission. Da han stadig var ung i troen, blev hans yngre bror arresteret, tilbageholdt i 2 år og så henrettet som 18-årig.
– Jeg stillede mig op foran Herren og spurgte hvorfor, husker Dr. Hormoz.
– Jeg græd og søgte Gud. Jeg ville have hævn. Herren sagde, ’ikke nogen hævn’, men at jeg skulle elske og ikke engang være bitter og vred. Så jeg spurgte: ’Hvad kan jeg gøre?’ Herren fortalte mig: ’Hvis du ønsker hævn, er der kun en fjende – Satan. Når du evangeliserer, så er det din hævn.’
Jeg følte et nyt kald på det tidspunkt. Jeg besluttede, at jeg ikke engang ville hade min brors mordere, og at jeg ville sprede Guds kærlighed.
Læs mere om Dr. Hormoz Shariat og hans arbejde med at sprede evangeliet i Iran på www.iranaliveministries.org

Fakta

• Fra sit studio i Dallas sender Dr. Hormoz evangeliet til Iran 24 timer i døgnet – 7 dage om ugen via Network 7 satellit-tv.
• 70 procent af Irans befolkning er under 35 år og flittige brugere af internettet og sociale medier trods regeringes forsøg på at begrænse dette.
• Iran er det land i verden med den hurtigst voksende kristne befolkning. Det anslås, at antallet af kristne er vokset fra 500 i 1979 til omkring 1 million i dag.
Kilde: www.iranaliveministries.org og iBelive.