Løgnagtig film om Noah

s6_noah-dvd-cover-45Noah-filmen med Russel Crowe i titelrollen er nu billigt til salg som DVD. Men for at citere filmens instruktør, Darren Aronofsky, så er det ”den mindst bibelske bibelske film, der nogensinde er lavet.” Den giver et helt forvrænget billede – ikke blot af Noah, men også af bibelhistorien og af Gud.
Her er nogle af de værste løgnehistorier:

1. Var Noah junkie?
I filmen kommer Noah i kontakt med Skaberen ved at drikke en hallucinerende drik. Den får han af sin bedstefar, Methusalem, der fremstilles som en shaman.
MEN: 1. Mosebog 6 fortæller klart, at Gud åbenbarede planen direkte til Noah, fordi han levede retfærdigt.
Hverken i Bibelen eller i virkeligheden skal man tage stoffer for at høre fra Gud. Tværtimod. Stoffer bringer os i kontakt med den onde og falske side af åndeverdenen.

2. Kom konerne ikke med i arken?
I filmen har kun én af Noas sønner, Sem, en kone med i arken. Noah forhindrer Kam i at tage en kvinde med.
Men i Bibelen giver Gud tværtimod Noah ordre om at tage både sin egen og de tre sønners koner med. (1. Mos 6:18).

3. Var der blinde passagerer på arken?
I filmen sniger krigsherren Tubal-Kain sig om bord og forsøger – sammen med Kam – at dræbe Noah. Rent sludder.

4. Findes der sten-uhyrer?
Filmen viser talende og lysende stenuhyrer, der fælder træer og slås med fjenderne. Det skulle være de oprørske engle, som Gud nedstyrtede fra himlen, der var indkapslet i sten… Men Bibelen siger, at Gud nedstyrtede de oprørske engle til helvede (2 Pet 2: 4). Og det hænger ikke sammen, at satans dæmoner skulle hjælpe den retfærdige Noah.

5. Var Noah en psykopat?
I filmen ønsker Noah (og Gud) – ikke, at mennesket skal overleve. Noah bliver en psykopat, der vil dræbe sin svigerdatters to nyfødte børnebørn. Hvad var idéen så med arken?
Bibelens Noah skulle tværtimod redde slægten og dyrenes reproduktion. Og familien får direkte ordre fra Gud til at formere sig og opfylde jorden. (1. Mos 9:1)

6. Slangeskind som talisman?
Noah bruger et slangeskind som slægtens talisman til at ”velsigne”. En idé, som stammer fra gnostiske skrifter og jødiske mystiskere, der påstod at slangen var stærkere end Gud.
I Bibelen er slangen et billede på Satan. Slangen fristede og bedrog Adam og Eva og var skyld i menneskets ulykke.
I Bibelen samler Noah tværtimod sin familie om alteret og de indgår en pagt med Gud. Regnbuen viser sig som pagtstegn på, at Gud aldrig vil oversvømme hele jorden igen.

7. Må mennesket klare sig uden Gud?
Filmens budskab er altså det modsatte af Bibelens. Stemningen er trist og uden håb. Skaberen er fjern og uforståelig.
Den smule ”håb”, der kommer frem til sidst, er, at mennesket – i trods mod Guds påståede mærkelige planer om udryddelse – selv skal forsøge at skabe en ”bedre fremtid”.
Den gamle slange er stadig på spil i film, kunst, medier, skoler og politik. Jesus kaldte ham for ”løgnens fader”.
Mennesker, der ikke kender Guds godhed, er tilbøjelige til at tro Slangens løgne, så de får ødelagt deres liv og relationer.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men Jesus kom for at bryde det spind af sataniske løgne, som holder verden i den ondes greb. Jesus var netop vejen, SANDHEDEN og livet. Sandheden gør fri. Bibelens ord og troen hjælper os til at se klart og gennemskue Satans spind.
Når løgneren er smidt ud, kan vi opbygge sunde relationer og skønne fællesskaber.