USA: Kirke opgav at give en AR15-riffel som præmie

- Vi er alle vokset op med våben, forklarer pastor Ricky Bowen. Foto: Twitter.
– Vi er alle vokset op med våben, forklarer pastor Ricky Bowen. Foto: Twitter.

En kirkegænger og en blogger fik præsten til at tænke sig om en ekstra gang.
En ny kirkegænger i en pinsekirke i Mississippi fik et chok, da han hørte, at man havde udlovet en riffel til den, der kunne få flest med i kirke. Hans reaktion fik dog kirkeledelsen på bedre tanker.

Præsten i First Pentecostal Church of Aberdeen havde under gudstjenesten ligefrem betegnet den udlovede AR15 riffel som ’en dræbermaskine’.

Blog ramte plet

Mark Perrotts chok efter besøget i menigheden fik ham til at kontakte bloggeren Jon Kuhrt. Ifølge Christian Today var det Kuhrts blog, som fik kirkeledelsen til at tænke sig om en ekstra gang.
– Ligesom min ven Mark står jeg helt uforstående over for den tankegang, at man ikke ser det som et problem at give farlige våben som en pris for at tage folk med i kirke, skrev Kuhrt. Det er trods alt kun et par måneder siden, at en mand skød ni mennesker under et bibelstudium i Charleston i Soluth Carolina. Og i sidste uge skete det frygtelige skyderi i Virginia, hvor en journalist og en kameramand blev skudt under en liveudsendelse.
Får disse nylige begivenheder ikke lederne i First Pentecostal Church til at overveje prisen? Er der ikke nogen i kirken, der finder det upassende? spurgte bloggeren.

Præstens blinde øje

Kirkens pastor Ricky Bowen var efterfølgende i kontakt med både Perrott og Kuhrt. Og Bowen gav en dybtfølt undskyldning.
– Det skærer mig i hjertet, for jeg har virkelig ikke tænkt den PR-opgave igennem. Men din blog åbnede mine øjne med et voldsomt, rystende chok. Jeg håber, at du ikke vil dømme os for vores dårlige valg af gaver. Vi har slet ikke tænkt noget negativt om det før nu.
Jeg ved godt, at det lyder underligt for dig, men vi har haft våben, siden vi var børn. Sådan er vi allesammen vokset op. Tak for din blog.
Jeg elsker tjenesten for Kristus. Det er min livsånde, mit liv og mit håb. Nu er våbnet ikke længere en del af promoveringen, skrev Ricky Bowen med ønsket om Guds velsignelse over Jon Kuhrt og hans arbejde.

Tilbød bedre gevinst

Perrott og Kuhrt var lykkelige over, at kirken greb så hurtigt ind i sagen. Det hele endte med, at Perrot, som producerer møbler, tilbød at give kirken et håndlavet sofabord som gevinst i stedet for riflen, skriver Christian Headlines.